Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Вашингтон на масоните

В сърцето на властта


18 септември, 1793 година: Джордж Вашингтон поставя първия камък на сградата, която виждате зад гърба ми - Капитолия. Намираме се във Вашингтон.

Рим има Колизеума, Париж – Айфеловата кула, Лондон – Биг Бен. Всяка от тези постройки се е превърнала в символ на съответния град. Тук нещата обаче са различни – първо се е родил символът, а после всичко останало около него. Така е построен самият град.

Капитолият на Вашингтон не е само символ на един град, а преди всичко е символ на властта, чието седалище се намира в него. В сградата, построена според план, изготвен от архитекти масони, всичко изглежда като плод на добре съставен проект. Проект, който изглежда актуален (осъществим) и днес и на който вероятно принадлежи още един символ на мощта на САЩ – ДОЛАРЪТ. Защото дори и върху най-разпространената банкнота от един долар присъстват символи на власт, познати като масонски.

Възможно ли е цял град с такива огромни размери да е проектиран според план, който представлява един талисман (малка вещ, която се носи за късмет, фетиш)? Възможно ли е също така една банкнота да бъде проектирана и отпечатана с нарисувани върху нея предмети на окултната символика с цел да се засили тяхната мощ и власт? Дали наистина всичко това е било окултен проект от края на 18 век, който е целял да бъде създаден Нов световен ред?

Ще предприемем едно невероятно пътуване през хилядолетията – от египетската древност до днес. За да го направим, нека да следваме три различни нишки. Ще разгледаме три различни възможни власти – икономическа, политическа и окултна.

През 1789 година младата американска нация решава да построи една голяма федерална столица във Вирджиния. Първоначалният проект е на Пиер-Шарл Л'Анфан, който след това е одобрен и подкрепен и от други.

Роден в Париж, Л'Анфан постъпва в революционната (радикалната) американска армия, защото споделя нейните републикански идеали. Тук се запознава с Джордж Вашингтон, с когото стават приятели и братя масони. Л'Анфан представя фараонски проект, планирайки столицата да бъде построена за държава с 500 милиона жители. По това време населението на цялата територия наброява само четири милиона. Днес гражданите на страната са около 300 милиона. Това е проект, в който навсякъде се виждат връзките с древните египетски ритуали.

В определени дни от годината, когато се наблюдава залеза от Капитолия, се вижда как слънцето изглежда слиза точно над Белия дом, който се намира на западния край на Пенсилвания авеню.

От езотерична (предназначена само за посветени, тайна) гледна точка, моментът за поставянето на първия, крайъгълния камък, на който би трябвало да се крепи всичко, е трябвало да бъде избран много внимателно, като се отчита местоположението и влиянието на звездите в същото това време. По този начин зданието, което започва да се строи, ще може да се „роди“ под влиянието на възможно най-доброто разположение на звездите.

Според някои изследвания, изчисляващи подреждането на звездите през 1793 година, в деня на поставянето на първия камък на Капитолия, звездата Сириус е изгряла малко преди слънцето (явление наричано леванта хелиака) и се е намирала точно на една линия с Пенсилвания авеню. Това явление (хелиакален изгрев), за древните хора е имало голямо значение и е в основата на много от главните египетски и масонски ритуали. За фараоните това е било също и началото на Новата година.

За ложите обаче, новата американска нация представлявала раждането на Нов световен ред – на свободата и братството.

Съществуват множество знаци, които ни карат да мислим, че Вашингтон е построен според добре обмислен и точен окултен проект. За да разберем повече, дойдохме в библиотеката на Конгреса, където грижливо се съхранява проектът на Л'Анфан.

Ето ни в подземията на библиотеката. Пред нас е оригиналът на картата на града – скицата, предадена лично от Л'Анфан на Вашингтон. Ето, можем да оценим и най-малките подробности от чертежа. Нека да видим улиците от скицата; всичките улици на града са успоредни една на друга – както по хоризонта, така и вертикално. Така се формират ъгли от 90 градуса (улиците се пресичат винаги под прав ъгъл). Има и други улици - диагонални пътища, които минават напряко през целия град.

Някои казват, че това е направено, за да може в града да се живее по-лесно. Други обаче казват, че това особено планиране на улиците образува специални символи. Сега нека да видим как е осъществена тази скица.

Скица, подобна на тази на град Вашингтон намираме също и в проектите на Лондон и Париж. Според мнозина учени, намеренията на проектантите - всички, принадлежащи към масонството – са били да пресъздадат на земята това, което според масонската традиция е представлявал идеалния (съвършения) град - Небесния Ерусалим. Всички главни действащи лица в американската история са масони. На първо място – Джордж Вашингтон.

Джордж Вашингтон е основно, възлово действащо лице в историята на целия свят и естествено в историята на масонството. Той е едва на 40 години, когато поема върховното командване на силите, които са организирани за борба срещу британските завоеватели на Нова Англия. През 1775 година Вашингтон поема командването им, а две години преди това е избухнал бостънският бунт, организиран от масоните срещу английското икономическо владичество, установено в колониите. През 1776 година от подписалите във Филаделфия Декларацията за независимост 56 човека, 50 са масони.

Откритият през 1932 национален масонски паметник на Джордж Вашингтон се намира в Александрия. Това е град на няколко километра от столицата, чието име ни връща веднага към Египетската древност. Проектиран от архитекти масони, паметникът е с форма, напомняща Александрийския фар. Там са запазени инструменти, използвани от същия този Вашингтон за официални церемонии.

Сега нека да проучим подробно картата на Л'Анфан. Вече видяхме вертикалните и хоризонтални улици, перпендикулярни едни на други; както и другите, които пресичат диагонално цялата карта. Този план съвършено съвпада с един друг модел - дървото на живота от еврейската традиция. Разбира се, възможно е да съществува само съвпадение. Трябва обаче да изучим и други съвпадения също толкова важни. В модела на еврейското дърво на живота има точки, наречени сефирот. Когато наложим двете карти една върху друга точно в тези точки, които съвпадат с точките от картата на Вашингтон, ще намерим най-важните сгради.

Сравнявайки дървото на живота с плана на Вашингтон парчетата на тази мозайка намират веднага своето място. На всеки сефирот отговарят точно определени точки. На първия, който означава „първа воля“, съответства Линкълн мемориъл. Между петия и осмия, означаващи съответно „съд“ и „слава“ – Джеферсън Мемориъл.

И двамата са основни герои в историята на САЩ. Томас Джеферсън, един от бащите-основатели, е станал третия президент на американските щати и главния автор на Декларацията за независимост. Ейбрахам Линкълн е президентът, победил армията на юга по време на гражданската война и забранил робството. Между четвърти и седми сефират, които означават съответно „милост“ и „победа“, намираме Белия дом. В шести сефират, който означава „хармонизиращ принцип“ (хармонизиращо, благозвучно начало), както и „хубост“ – Вашингтон монюмънт. На мястото на десетия - Царството – Капитолия.


Вашингтон на масоните 2


През 1830 година Конгресът поръчва една огромна статуя на Джордж Вашингтон, която да го изобразява седнал на трон в поза като на Зевс, за да бъде поставена точно в Капитолия - зданието, което се издига на мястото на точката (сефират), която според еврейското дърво на живота се нарича „Царството.“ Просто още едно съвпадение?

<Строежът на град Вашингтон съответства съвършено на масонски проект и следователно градът е една голяма смесица от цялото традиционно човешко знание и умение и това свързва в едно една наскоро замислена и новопостроена столица с гръцко-римската история и с историята на Египет.

До тук свършваме с политическата нишка. Време е да се обърнем към древен Египет. Както вече ви казахме, древният Египет и еврейската традиция са двете части на масонството.

Вашингтон ни показва изключително много и точни окултни символи, които не бихме очаквали да намерим в един съвременен град. Например, зданието, което виждате зад мен, е богато на египетски символи и предназначено да бъде използвано като седалище на ложата на всички ложи.

Вашингтон, макар и неофициално, е седалище на Върховния съвет на Южната юрисдикция на организацията „Стар и приет шотландски обред“ в САЩ. Начело на обреда са националните ложи и върховните съвети от цял свят. Шотландският обред включва еврейски традиции, египетска митология и традициите за тамплиерите. Сградата, построена като имитация на мавзолея в Халикарнас и проектирана в началото на 1900 година от масонския архитект Джон Ръсел Поуп, има за пазачи на входа два египетски сфинкса – мъдрост и власт. Сфинксът на мъдростта носи на гърдите си образа на египетска богиня – вероятно Изида, докато върху този на властта - така наречения „анк“, „ключ на живота“, както и змията, символ на това, че фараоните са потомци на слънцето. В преддверието се намират две египетски статуи на седящи писари, поставени в основата на церемониално стълбище. Според някои учени, така наречената „пламтяща звезда“, поставена над входа на ложата, не може да бъде друга освен Сириус – звездата на Изида.

Време е да изоставим политическата нишка, за да навлезем в тази на икономиката. Струва си да изследваме внимателно банкнотата от един долар. Първо обаче трябва да влезем в едно изключително, особено и важно място.

Ето, ние сме в Белия дом.

Това е сабята, направена специално за Джордж Вашингтон; тази която той не е могъл да използва никога.

Първият камък на тази сграда е положен на една изключително особена, специална дата през 1792 година. Трябва да запомним много внимателно деня – 13 октомври; дата, която носи силен тамплиерски символизъм.

13 октомври 1307 година е денят, в който са арестувани всички членове на тамплиерския орден. Разположен между 4 и 7 сефират на дървото на живота, съответно милост и победа, Белият дом е завършен след смъртта на Джордж Вашингтон. В по-късни години е разрушен от пожар и после възстановен и то отново по първоначалния проект на архитекта Джеймс Хоубън. Докато е още в ремонт, през 1793 от Белия дом тръгва кортеж, който прекосявайки Пенсилвания авеню пристига на мястото на церемонията по поставянето на първия камък на сградата на Капитолия. Точно в същата посока, няколко часа преди изгрева на слънцето, е изгряла звездата Сириус. Малко преди зазоряване, звездата се е намирала точно над мястото, където би трябвало да бъде издигнат Капитолия.

Тези подреждания на звездите са добре познати на масонството, към което са принадлежали както архитектите, така и организаторите на церемонията. За да разберем още неща, трябва да се върнем в една точно определена, изключителна година - 1799.

Когато през 1799 година Джордж Вашингтон умира, всички ложи спазват траур. Като възпоминание в чест на личността на първия президент се взема решение да бъде издигнат голям обелиск висок около 170 метра със заострен връх като пирамида, поставена върху колона. Такава пирамида вече има на Големия печат на САЩ, проектиран от Бенджамин Франклин и Томас Джеферсън, както и под Декларацията за независимост – и двете, принадлежащи на ложите.

Церемонията по полагането на първия камък на паметника на Вашингтон се е състояла на 4 юли 1848 година. Това е Денят на независимостта, но е и дата със силен тамплиерски символизъм, в каквато се е превърнала според юлианския календар. Това е празника на Свети Йоан на масоните.

Поради липса на пари и поради политически интриги се е наложило за откриването на паметника да се изчака до 22 февруари 1885 година. Церемонията се състояла следобед и е съвпаднала с изгрева на Сириус. В присъствието на представители на ложите от всички американски щати.

Това се е случило преди 200 години; обаче можем ли да си помислим, че това е плод само на една антична, отживяла култура? Не, не можем. Защото виждаме, че изборът на края на деня за полагането на първия камък на такова изключително важно здание е бил направен грижливо не в древността, а тогава. Да видим Пентагона.

През 1941 година, когато САЩ се включват във втората световна война, президентът Рузвелт решава да бъде изградена нова главна квартира за щаба на войската. От тази година, до която щабът се помещава в около 17 отделни сгради, главните щабове на различните видове войски ще намерят адекватна организация в една сграда, предназначена да стане световен символ на военна власт. Пентагонът.

Рузвелт, велик майстор 32 степен, е знаел, че петоъгълната форма се е отъждествявала с една точно определена звезда обикновено изобразена с 5 върха - Сириус. Също така и мястото, на което се издига Пентагонът не изглежда да е случайно. Намира се всъщност по продължението на една идеална ос, която стига точно до Капитолия. Церемонията по поставянето на първия камък се извършва на 11 септември 1941 година. Ако с компютър възстановим положението на небето в този ден, ще открием още веднъж ,че в момента на церемонията Сириус се е намирал точно над мястото, където е трябвало да се издигне Пентагонът.


Вашингтон на масоните 3


Намираме се във Вашингтон, един от най-важните центрове на власт в света. Ако неговата карта, неговият план са били проектирани, планирани като талисман, по всичко изглежда, че целта им наистина е била изпълнена.

Да оставим вече политическата власт и да продължим с разглеждането на икономическата.

Да го направим посредством един символ – символ, чиято същност ще ни даде възможност да разкрием някои окултни знаци. Става въпрос за банкнотата от един долар.

Това е най-разпространената доларова банкнота. На лицевата й страна има образ на Джордж Вашингтон, а от двете му страни – два символа. От ляво – този на Федералния резерв на Чикаго; от дясно – на финансовото министерство, където фигурира и една година – 1789; годината на Френската революция, в която масонството е играло много важна роля. На това място на банкнотата са съсредоточени много масонски символи: щит, везни, ключ и 13 точки.

На обратната страна на банкнотата виждаме два кръга: в десния има орел - символ на Съединените Американски Щати; в левия кръг – пирамида с едно око на върха. Окото е символ на огромна власт; око, което наблюдава и забелязва всичко, което контролира всичко.

Орелът държи в човката си небесно тяло с надпис на латински „Еплурибус Унум“ (Epluribus unum), който означава: „От многото (от мнозина) - един“. В другия кръг, високо над пирамидата пише: „Ануит чептис“ (Anuit coeptis): „Утвърждавай започнатите (предприетите) дела.“ Най-долу под пирамидата пише: „Новус ордо секлорум“ (Novus ordo seclorum). Последната дума е написана в съкратена форма – „seclorum”вместо „secolorum.” По този начин, като се извади буквата „о“, изречението се оказва съставено от 17 вместо от 18 буквени знаци. Седемнадесетата от картите Таро е тази на звездата, която означава „осъществяване“. Тоест, ще бъде осъществен „Нов световен ред.“ Следователно окото, което вижда всичко, контролира също така и душата.

Какво научаваме от банкнотата от 1 долар? Смисълът на обединението, което прави силата, “Epluribus unum” - това са много важни изречения, които показват доколко са свързани и обединени хората от един народ, оформил се не само от бивши английски колонии, но както всички добре знаем, също и от италиански, немски, испански. Така че самият град Вашингтон е бил населен с различни хора, идващи от различни европейски държави, които са поставили основите на силната връзка между новата държава – САЩ и техните родни страни.

Най-накрая да разгледаме числото 13 – в банкнотата от един долар то се повтаря постоянно. Официално се счита, че 13 се отнася за броя на щатите, които са поставили началото и са образували Конфедерацията. Но 13 има много окултни значения, между които е и постоянството, волята, която съществува вечно.

За розенкройцерите числото 13 е символ на пътя на посвещението в тайните – тринадесет са стрелите, които орелът държи в десния си крак; тринадесет са буквените знаци: „Epluribus unum“ и „Anuit coeptis”; тринадесет са ивиците върху щита и стъпалата на пирамидата. И накрая, над главата на орела има тринадесет звезди, които след като бъдат съединени, образуват звезда с шест върха – тя е печата на цар Соломон. Можем ли да наречем това отново просто едно съвпадение?

Нишките на властта, които проследихме, са силно взаимозависими. Да си спомним за икономическата, политическата и окултната власти. По повод на последната власт трябва да поговорим за едно тайно общество, в което членуват множество значими личности от международния финансов и политически живот – организацията „Череп и кости.“

Това тайно общество е всъщност едно от най-спорните в САЩ. То е основано през 1832 година от Уилям Хънтингтън Ръсел и Алфонсо Тафт. Ръсел, зет на индустриалеца, изградил световния монопол за разпространение на опиум, става генерал. Тафт, произхождащ от аристократична фамилия, е чичо на Уилям Хауърд Тафт, двадесет и седмия президент на САЩ. Това тайно общество със седалище в една от сградите на престижния елитен Йейлски университет, наречена „Гробницата“, е сред най-изключителните и мощни секти в целите съединени американски щати. От организацията „Череп и кости“, превърнала се в чакалня на властта в Америка, са излезли бившият посланик в Москва при Сталин, магнати на издателската дейност, индустриалци и банкери, ръководители на ЦРУ, политически мъже и тайни агенти, съдии от Върховния съд и дипломати.

След президента Джералд Форд, който със сигурност е бил масон, в САЩ повече не е имало президенти доказано свързани с масонството. Разбира се масонството се ползва с голям авторитет, но съществуват и други по-малко известни, но също толкова окултни и тайни организации, които упражняват обективно политическа, икономическа и военна власт и то по-голяма от властта на традиционното масонство и неговите два клона: организацията „Стар и приет шотландски обред“ и „Йоркски обред“.

От какви идеали са вдъхновени обаче тези тайни общества, които през последните 50 години изглежда печелят все по-голяма тежест, която ги прави доминиращи в сравнение с масонските ложи?

По време на предизборната кампания, запитани от журналистите как е възможно двама кандидати, подкрепяни от противоположни политически сили, да принадлежат към една и съща тайна общност, и двамата кандидат-президенти - Буш и Кери отговарят единствено с едно „Без коментар, това е тайна.“ Вероятно е обаче това да е мотива за ареста на студента Андрю Майер.

Така че е напълно възможно да предположим, че един строеж на паметник, един цял град, една банкнота, могат да бъдат превърнати в талисман и да упражняват голяма власт.

В древния Египет поставянето на първия камък се е извършвало според положението на звездите, като предпоставка за вечността на строежа и за това, което той представлява; каквито са и звездите - неизменими и непоклатими.

По време на нашия разказ ние следвахме три нишки – на политическата, икономическата и окултната власт. И трите като че ли ни водят към едно единствено заключение - че град Вашингтон, заради това, което представлява, би трябвало да остане вечен. Възможно ли е това? Последната дума принадлежи на Историята. Ние обаче можем да изтъкнем едно съображение. В днешни дни тези власти изглеждат запазени за малцина избрани и поради това се убедихме, че всички хора трябва да бъдат запознати с масонството.


Превод: Юлия Борисова, юни, 2012година.


Можете да видите видео-клиповете на следните адреси:


  Част 1: http://www.vbox7.com/play:9cdd733059


  Част 2: http://www.vbox7.com/play:f693b1369e


  Част 3: http://www.vbox7.com/play:e0b90815c5


Free Web Hosting