Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Не се ли вземате много на сериозно, г-н Плевнелиев?

 

Вместо да се опиянявате от „собствените“ си постижения и праведност, не е ли по-добре да погледнете малко по-дълбоко в Божията мъдрост (изявена в Библията), да приемете ПОСТА СИ по-сериозно от СЕБЕ СИ и да внимавате какво говорите? Това, че вярвате в себе си, че сте много „успял“ човек, че можете да се справите с управлението на държавата, може да звучи добре, даже отлично, но дали е израз на мъдрост и смирение или на непремерено, ненужно самовъзвеличаване? Бог има удивителни слова за нас, хората!

„Дойде ли гордост, дохожда и срам. А мъдростта е със смирените” (Притчи 11:2).

“Който отхвърля поуката презира своята си душа, А който слуша изобличението придобива разум. Страхът от Господа е възпитание в мъдрост, И смирението предшествува славата” (Притчи 15:32,33).

“Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си” (Матей 11:28,29).

“Но Той дава една по-голяма благодат; затова казва: "Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат" (Яков 4:6).

“Не правете нищо от партизанство или от тщеславие, но със смиреномъдрие нека всеки счита другия по-горен от себе си” (Филипяни 2:3).

“А ти, смъртоносно ранени, скверни княже Израилев, чийто ден е настъпил, когато беззаконието е стигнало до края си, така казва Господ Иеова: Снеми митрата и свали короната; тя няма вече да бъде такава, възвиси смирения, а смири възвисения” (Езекиил 21:25,26).

“Но Исус ги повика и рече: Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и големците им властвуват над тях. Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина” (Матей 20:25-28).

„Също така и вие, когато извършите все що ви е заповядано, казвайте: Ние сме безполезни слуги; извършихме само това, което бяхме длъжни да извършим“ (Лука 17:10).

Преди години г-н Соломон Паси плака от „щастие“, че се присъединяваме към НАТО. Г-жа Меглена Кунева беше възхитена от това, че е доживяла да станем членове на НАТО. Аз питам: Кой казва, че е по-добре да сме членове на НАТО, отколкото на Варшавския договор? Кой друг освен Господ, вечно съществуващият, единственият Творец във вселената (включително Творец и на маймуните, и на хората) си разрешава да слага границите между добро и зло? Човешко същество? Да не бъде! Думата на Бога, неговите закони са непроменими и затова трябва да ни е ясно, че само Той има право да постановява закони, истини и пътища за достигане до тях!!! Човешките закони се променят постоянно, човешките виждания и мнения също се променят и то не за да обслужват морала, постановен от Бога, а за да правят неморалното – морално, обличайки го в „законова форма“. Не моралът (по-скоро не промените в морала към по-зло), трябва да „обслужва“ закона, а законът трябва да обслужва морала!!!

Днес чух още едно Ваше изказване: „За мен най-голямото предателство, най-големият отказ от държавност, е решението на централния комитет на Българската комунистическа партия през 70-те години 167 човека единодушно гласуват България да стане 16-та република на Съветския Съюз. Не може вие да подарите собствената си държава на една друга държава.“ А нима в момента не сме подарили „собствената си държава“ на Европейския съюз? Или по-точно на Германия и Франция. И съвсем спокойно нещастни и бедни българи отглеждат „щастливи“ кокошки и прасета, които самите те дори не могат да си позволят да ядат, защото „хуманното“ отношение на хора към животни излиза твърде скъпо и истинските „хюмънс“ (човешки същества) са по-маловажни от животните!

Искам да ви посоча един пример от съвременната човешка история, в който се вижда ясно как една държава подарява себе си на друга и никой, включително и вие, сигурно не вижда нищо лошо в това. Цитирам : Уикипедия

„Пуерто Рико (официално на испански: Estado Libre Asociado de Puerto Rico, популярно на испански: Puerto Rico, в превод „Богато пристанище“) е остров от групата на Големите Антилски острови, разположен на изток от Доминиканската Република в Североизточно Карибско море. Пуерто Рико е с население от 3 912 054 жители (оценка, юли 2005). Столицата на Пуерто Рико е град Сан Хуан. Статутът на острова е свободно присъединила се държава към САЩ.[1] Действието на конституцията на САЩ е ограничено, върховната власт принадлежи на конгреса на САЩ, но територията има собствено самоуправление.

Пуерто Рико има собствена конституция, законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Връзката със САЩ се заключава в наличието на общо гражданство, валута и отбрана. През 2000 година президент Бил Клинтън създава специална комисия за статута на Пуерто Рико[2], която потвърждава текущия статут и дава право на гражданите на острова на самоопределение.[3] Предполага се, че в рамките на тази процедура пуерториканците могат да изберат един от трите варианта: да закрепят сегашния статут, да станат официален щат на САЩ или да получат независимост. Законопроектът е внесен за разглеждане от конгреса.“

Защо да се присъединиш към САЩ е нещо добро, а към Съветския Съюз не е?

Казвате още: „Едно мога да ви кажа със сигурност - България не е и няма да бъде троянски кон на Русия в евроатлантическото пространство.“ А на кого и къде, в кое „пространство“ ще бъде Троянски кон България?

Не съм следила дали във ваши официални изявления се обявявате за „вярващ“ и то не какъв да е вярващ, а християнин, но като главнокомандващ сигурно присъствайте на така нареченото „освещаване“ на знамената на Българската армия. По този начин явно се показвате като християнин. Ако се смятате за такъв и открито го изповядвате, то би следвало да знаете, че както всеки човек, така и човечеството като цяло е Троянския кон на ДЯВОЛА в цялото Божие „пространство“ - тоест във всичко създадено от Бога. И разбира се, най-вече в „пространството“ на Божия морал, предвиден за хората, които трябваше да си останат Негов „образ и подобие“, а не да се превърнат в образ и подобие на дявола и да му подарят притежанието, дадено им Бога!

„И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята“ (Битие 1:27,28).

„Защото знаем, че законът е духовен; а пък аз съм от плът, ПРОДАДЕН под греха” (Римляни 7:14).

“Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си, защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии]” (1Коринтяни 6:19,20).

“защото, който е бил призован в Господа като роб, е свободен човек на Господа; така и който е бил призован като свободен човек, е роб на Христа. С цена сте били купени; не ставайте РОБИ НА ЧОВЕЦИ” (1 Коринтяни 7:22,23).

“Знаем, че всеки роден от Бога не съгрешава; но оня, който се е родил от Бога, пази себе си, и ЛУКАВИЯТ не се докосва до него. Знаем, че ние сме от Бога; И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЛЕЖИ В ЛУКАВИЯ“ (1Йоан 5:18,19).

Ето това е предателство и отказ от „държавност“, тоест от Бога и от всичко, което ни е подарил по милост, а не защото сме добри и заслужили!

По повод на тези Ваши изказвания и на едно изказване на г-н министър Дянков, че той вярвал в еврото (а дали пита мен или някой от избирателите в „любимата“ ни държава България дали вярваме?), предоставям на вашето внимание един линк с изказването на едно дванадесет годишно момиченце от Канада, засягащо банковата система и канадската икономика (и всъщност цялата световна икономика).

http://vbox7.com/play:fdd7b017f7


С цялата любов и уважение към Вас и всички хора: Юлия Борисова, все още гражданин на тази държава, но много повече смирен и покорен поданик на Бога в Неговото Царство.


Free Web Hosting