Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Писмо по повод на клипа: „Едемската градина, пророците, апостолите и Исус Христос“ и отговор на писмото

 

“Едемската градина, пророците, апостолите и Исус Христос ( Юлия Борисова) тази жена казва че ниама нищо ново но противоречи на думите на Исус-13:34 Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго.ето пише Нова заповед...при все че наистина стариат завет е говорил за Исус и изобщо за всичко което дори и сега става ....и триабва да се изследва но с Божиа помощ
другото което е даването Свиатиат Дух на петдесетница това в стариат завет го ниама никуде ...и има други нови неща защото ако ниамаше то тогава как заветут е НОВ...

a otnosno tova 4e durvetata v edemskata gradina sa hora eto vi dokazatelstva ot pisanieto -3:10 А и брадвата лежи вече при корена на дърветата; и тъй всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и в огъня се хвърля.-i drugo 12:33 Или направете дървото добро, и плода му добър; или направете дървото лошо, и плода му лош; защото от плода се познава дървото.i pak-8:24 И той, като подигна очи, каза: Виждам човеците; защото виждам неща като дървета, които ходят.
8:25 После пак положи ръце на очите му; и той втренчи очите си, оздравя, и виждаше всичко ясно.i Navuhodonosor se vijda kato durvo a Danail mu go iztulkuva ...no ima sravnenia i na horata s kushti taka 4e triabva vsi4ko da e s molitva pred BOGA I ISUSA nashiat GOSPOD AMIN

i ima greshka tazi jena kazva 4e durvoto za poznavane dobro i zlo e Satana - Satana e zmiata i niama kak toi da bude hem durvo hem zmia durvoto e prosto izborut koito triabva da napravim”Отговор от „тази жена“ на въпросното писмо:"Тази жена" не спори с никого, затова "тази жена" няма да спори и с Вас.

Само ще добавя, че Новият завет е същия този завет, който Бог сключи с Авраам и Исаак и им каза, че ще им даде ханаанската земя в наследство; но не Авраам и Исаак я получиха, а техните поколения - в единия случай плътските наследници наследиха материя - земя, в другия (когато става въпрос за Небесното царство) - новородените от Духа наследиха живота, наречен Исус (Аз съм Пътя, Истината и Живота). Това пак ли е грешка или Бог лъже?! Да не бъде!!! Още в Стария завет пише, (и то на много места), че Исус идва, за да спаси хора от всички народи; независимо че Исус каза на ханаанката, че идва само при народа си, в същото време Той проповядваше и на езичници. Може би ще си припомните, че Раав беше спасена, макар че беше от езически народ и беше блудница. Относно това: "Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго.ето пише Нова заповед", както и относно думите на Бога "...ще сключа с вас Нов завет", ако четете внимателно, ще видите, че първият завет, който Бог сключи с Авраам, Исаак и Яков е същия този завет, наречен по-късно "Нов завет". Както и Павел подчертава, че юдеин е не този, който е обрязан по плът, а този, чието сърце е обрязано - тоест, юдеин е този, който е роден отгоре, от Духа! Както и това, че ОБЕЩАНИЯТА бяха дадени на Авраам още преди Авраам да бъде обрязан, още когато не съществуваше Божи народ по плът и той нямаше как да бъде „част“ от него.

"И тъй, какво ще кажем, че нашият отец Авраам, е намерил по плът? Защото ако Авраам се е оправдал от дела, има с какво да се хвали, само не пред Бога. Понеже какво казва писанието: "Авраам ПОВЯРВА в Бога, и това му се ВМЕНИ за правда". А на този, който върши дела, наградата му се не счита като благодеяние, но като дълг;"Защото не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога” (Римляни 2: 28,29).

Относно това, че Бог някога ще излее Духа Си на земята на Петдесетница има писано още в Стария Завет: "И в последните дни, казва Бог, Ще излея от Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Юношите ви ще виждат видения, И старците ви ще сънуват сънища" (ЙОИЛ 2:28; Деяния). А както знаем от писанията на апостолите, ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ВЕЧЕ СА ЗАПОЧНАЛИ И ТО ВЕДНАГА СЛЕД СМЪРТТА НА ИСУС: "Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време" (1 Йоан:18). Въпреки това, още чрез Йоил е пророкувано изливането на Святия Дух на Петдесетница!!! Освен това, ето НАЙ-ВАЖНОТО, което не сте догледали, когато сте чели, написаното от "тази жена" - явно не сте разбрали смисъла на това, което пиша: Никъде не казвам, че всичко е било дадено още на хората живели преди въплъщението на Исус, смъртта, възкресението и възнасянето Му в небето, отдясно на Бог Отец. КАЗВАМ, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО Е ИМАЛО ДА СТАВА И Е СТАНАЛО И КОЕТО ВСЕ ОЩЕ ИМА ДА СЕ СЛУЧВА, ВЕЧЕ Е КАЗАНО ОТ БОГА ЧРЕЗ МОИСЕЙ, ДАВИД И ПРОРОЦИТЕ ОЩЕ В ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СТАРОЗАВЕТНИ ПИСАНИЯ!!! В този смисъл подчертавам, че никой няма право да казва, че има съвсем НОВИ откровения, които допълват както Моисей и пророците, така и новозаветните апостоли! Например, че Бог е "деветоединен" (Бени Хин), че всички сме “малки богове”, защото слоновете раждали слонове и следователно Бог ражда богове, както и хиляди други мерзости, които учат именити "съвременни пророци и учители". Собствените им учения може да намерите преведени на ВБОКС профила ни, както и ако сте учили чужди езици, може да разровите Интернет и да ги намерите, както ние сме ги намерили. Тези лъжеучители сами заснемат собствените си учения и никой не може да обвини други хора, че си ги измислят сами, за да хулят тези "Божи помазаници".

Бог да ви благослови!

Тази жена:Юлия

 

PS: Относно забележката за да допусната грешка в библейското ми разбиране: „i ima greshka tazi jena kazva 4e durvoto za poznavane dobro i zlo e Satana - Satana e zmiata i niama kak toi da bude hem durvo hem zmia durvoto e prosto izborut koito triabva da napravim” мога само да напомня, че както Дървото на Живота е Исус (Негов преобраз) и ядем плодовете Му, за да имаме вечен живот, така и дървото за познаване на добро и зло е сатана (негов преобраз) и който яде от плодовете му, ще има вечна смърт. Иначе би трябвало да кажем, че Юда предателят е самия сатана, а не че сатана „влезе в него“, както се казва в Евангелието. Същото се отнася и за случаите със „зверовете“, които в Откровение излизат от земята и морето и за Антихрист, който, както всички свидетелстват в Библията ще бъде ЧОВЕК, в когото ще се е настанил удобно сатана, а не че той ще бъде самия сатана.

В никакъв случай не забравям, че Змията също е използвана като преобраз на сатана; затова пък медната змия, която Моисей издигна за спасяването на Божия народ от ухапването на змиите в този случай беше преобраз и на разпънатия на кръста Христос, който спасява! Сатана хапе петата на поколенията на Ева, Исус принася себе си на кръста като „грешник“ (всъщност абсолютно праведен), понесъл всичките грехове на човечеството!

„И тъй, Моисей направи медна змия и я тури на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше на медната змия, оставаше жив“ (Числа 21:9).


Август, 2012 година

Free Web Hosting