Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Лято е, да се облечем!

 

Братя и сестри, вие, които обичате Господ Исус и се стремите любовта ви към него да расте, помислете върху чудесната възможност за свидетелство, която ни предоставя летният сезон! Въздухът навсякъде е нажежен – в домовете ни, на работа, на улицата, а тези, които не познават Бога, се опитват да се разхладят като се разсъбличат. После отиват на плаж, въпреки че слънчевите лъчи са опасни, и се мажат с крем.

За децата на царството не е нормално такова неразумно поведение. Ние не се печем на плажа, не заради ултравиолетовите лъчи, а защото всички там са голи. Ходим с прилични дрехи, от които не се подават интимните ни части, защото знаем, че ако ги покажем, ще бъдем толкова жалки, колкото бяха Адам и Ева след като им се отвориха очите. Ние започваме да разказваме благата вест с дрехите си, които използваме за да покриват срама ни, а не за да го украсят или увеличат. Когато първите човеци съгрешиха, те изведнъж се засрамиха от голотата си, защото дотогава бяха облечени в слава. Ние свидетелстваме, че всички хора са покрити със срам, а срамът е обратното на славата. Какъв по-хубав начин да покажем, че всички съгрешиха и загубиха Божията слава, освен да се обличаме?

О, ти, който желаеш да споделяш вярата си, как ще го направиш покрай басейна докато показваш срамотиите си? Как ще ти повярват, ако се опиташ да им кажеш за Адам, Ева и змията, щом самия ти си покрит само със смокинови листа? А би трябвало да имаш дрехи от кожата на жертвата, която Бог е направил за теб.

Едно от нещата, които се случват когато повярваме, че Исус е понесъл срама ни, е че започваме да се срамуваме от греха си. Невярващите се срамуват само от това, че не са достатъчно безсрамни. Ние оставяме този срам от хора, защото виждаме Бога.

 

Лора Добрева
Август 2008

 

Free Web Hosting