Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

Църквата на Христос от всички времена.

Деяния на апостолите 4:31-36; 5:40-42

(Без коментар)

 

„И като се помолиха, потресе се мястото, където бяха събрани; и всички се изпълниха със Святия Дух, и с дързост говореха Божието слово.

А множеството на повярвалите имаше едно сърце и душа; и ни един от тях не казваше, че нещо от имота му е негово, но всичко им беше общо. И апостолите с голяма сила свидетелстваха за възкресението на Господ Исус; и голяма благодат почиваше над всички тях. А и никой от тях не беше в лишение; защото всички, които бяха стопани на ниви или на къщи, продаваха ги и донасяха цената на продаденото, и слагаха я при нозете на апостолите; и раздаваше се на всеки според колкото имаше нужда.

Така Йосий, наречен от апостолите Варнава (което значи син на увещание), левит, родом кипрянин, като имаше земя, продаде я, донесе парите и ги сложи пред нозете на апостолите.”…

„И те го послушаха; и като повикаха апостолите, биха ги и заръчаха им да не говорят в Исусовото име, и ги пуснаха. А те си отидоха от Синедриона възрадвани, задето се удостоиха да претърпят опозоряване за Исусовото име. И нито един ден не престанаха да учат и да благовестват, и в храма, и по къщите си, че Исус е Помазаникът.”

 

Free Web Hosting