Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Истинската конспирация

 

Днес евангелските християни твърде много се безпокоят от конспирационни теории. Няма църква в България, в която да не са обсъждани микрочипът, новият световен ред и Европейският Съюз. Задължителната ваксинация срещу свински грип в Съединените Щати предизвика много протести и в сайтове като Youtube отново тръгнаха клипове със сериозни предупреждения за „последните времена”. Докато хората се занимават с материални и политически проблеми, по-важната конспирация остава незабелязана. Става въпрос за плана на дявола да настани своя Антихрист на трона на официалната религия. И въпреки че днес едва ли някой има ясна представа за това кога ще се появи този човек и какво точно ще направи, едно е сигурно: съвременната евангелска църква по реформирано-американски тертип все по-силно вика, за да го покани.

Първо, тя масово се стреми да направи събранията си „привлекателни за младежите и невярващите”, като се старае да изпълнява желанията на хората, вместо волята на Бога. Затова и „арт” или „драма” служението се е наредило до музикалното служение по важност при достигането на изгубените. Наричайте го както искате, гърците, които са го измислили в чест на боговете си, му казват театър.

Второ, нейна важна цел е да замени новината на страданието и възкресението на Христос с „евангелието на просперитета” – едно обещание за здраве, богатство и обилен секс без вина, ако само изречеш молитва и даваш десятък. Джон Пайпър с право каза, че това не е евангелието, понеже за да поиска човек здраве и пари, няма нужда да е роден отново (1 Кор. 2:14).

Трето, евангелската църква (имам предвид всички протестантски деноминации, които са регистрирани и всички, които се наричат с някакво специално име – лутерани, баптисти, методисти, харизматици, Божии, Христови, вие продължете) поддържа култа към човешки личности. За някои е собственият им пастор, за други има и Уесли, Калвин… И ако Мартин Лутер е наричал папата Антихрист, то всеки от днешните мини-папи е малък Антихрист. Всеки от тях одобрява така нареченото „разнообразие на църквите”, забранено от Святия Дух чрез думите на Павел в 1 Кор. 1 и 3.

Какво още му трябва на Човека на погибелта за да си свърши работата? Хората вече са възпитани в светщина и забавление, поставили са удоволствието и парите преди Бога и с радост следват пасторите си-антихристи. Трябва му хората от цял свят да угодничат на евреите, защото той самият най-вероятно ще е евреин. И с това църквите се справят отлично. Забравяме, че не всички евреи са наши братя, а само тези, които приемат Месията както ние сме го приели. Когато Давид казва „Молете се за мира на Ерусалим! „Нека благоденстват тези, които те обичат!”, той говори за Божия Ерусалим, за Невястата, а не за атеистичната държава, създадена с помощта на световните сили. Свободата и държавата им днес не са следствие от покаяние, както ставаше в Стария Завет. С телевизионните предавания от Ерусалим, със специалния начин, по който се третират евреите, дошли в евангелска църква и с организации, „подкрепящи и защитаващи Божия народ”, хората проявяват самоубийствен патриотизъм. Никой не би искал да принадлежи на народ, изоставил Бога. Присадените клончета на маслината не се закачат с ласкателство. Привързва ги градинарят.

Вчера открих върха на глупостта на този патриотизъм – реклама на книга от пастор Джон Хаги от щата Тексас. „Много се радвам, че мога да ви представя най-новата си книга: „В защита на Израел”. Тази книга ще изобличи греховете на бащите в ужасното преследване на еврейския народ. „В защита на Израел” ще разтърси християнската теология. Тя доказва от Писанията, че еврейският народ като цяло не е отхвърлил Исус като Месията. Ще докаже също, че Исус не е дошъл на земята, за да бъде Месията. Ще докаже, че първосвещеникът, Рим и Ирод са направили заговор, за да екзекутират Исус, смятайки го за опасен бунтовник. Щом Исус с думи и дела е отказал да твърди, че е Месията, т.е. не е предложил себе си като Помазаник, как можем днес да виним евреите, че са отхвърлили Помазаника?”

Клипът се намира тук: http://www.youtube.com/watch?v=AphTgWN8Q9o

Йоан говори точно за хора като Хаги: „много измамници излязоха в света, които не изповядват идването на Исус Христос (гръцки: „Помазаник”) в плът. Такъв човек е измамник и антихрист.” (2 Йоан 1:7)

Братя и сестри, пазете се от хора, които угодничат и ви предлагат желаното от плътта. Пазете се от местните папи и техните обожатели. Пазете се от тези, които ласкаят Израел. Това най-вероятно означава да напуснете институцията, която посещавате или в която членувате. Най-вероятно означава да останете за известно време без контакт с други вярващи. Но акридите и дивият мед са по-сладки от храната на злобните. Пустинният вятър топли в сравнение със студенината на църквите. В пустинята текат извори от чиста жива вода. Останала сама с Библията, с другите боговдъхновени автори и сред природата, душата не се омърсява от блудството на църковните общества; стои далеч от клюките и политиката. Каня ви да напуснете обятията на духа на Антихрист и да прегърнете небесния си Баща. Бъдете част от Невястата, а не от Блудницата. Обичам ви в Христос и без да ви познавам и всеки ден водя същите борби като вас.

 

„Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, обикаля като ревящ лъв, като търси кого да погълне. Съпротивете му се, като стоите твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви по целия свят. А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христос Исус, ще ви усъвършенства, утвърди, укрепи и направи непоколебими, след като пострадате малко.” (1 Петър 5:8-9)

 

Лора Добрева, октомври 2009

 

Free Web Hosting