Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

От коя църква сте? Единни ли сте?

(по повод на едно писмо)


Здравейте,
Може просто сами да не сте забелязали, но искам съвсем добронамерено да ви кажа, че от съдържанието на писмото ви си личи, че въпросът ви от коя църква сме е риторичен и отговорът е ясен и може да е само един: не сме от никоя църква (разбирайте деноминация и то регистрирана по светски закони; макар светската държава да твърди, че църквата е отделена от държавата, тя иска обезателно същата тази църква да бъде "законно" регистрирана. Пълен абсурд, псевдозакон, който служи за съблазън на новородените и явно цели ако е възможно да бъдат заблудени дори и избраните).

В словото обаче ясно е казано да внимаваме, когато някой ни казва, че Исус е тук или там (в случая - в тази или онази деноминация или във всички тях):

"Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос (в случая разбирам стиха така: в някоя деноминация), или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните." (Матей 24:23,24)

Сайтът ни е един, ВБОКС профилът - също. Тогава не е ли излишен и другия ви въпрос - дали сме единни? Или може би сте искали все пак да прозвучи провокативно и като се объркаме, да започнем да се оплитаме в "доктрините си"?

Може би трябва да поясня и още нещо: Ние не харесваме Тоузър, Уошър, Уилкерсън, Златоуст или който и да е друг човек. Ние пишем това, което Бог ни открива от Библията, дори то да изобличава самите нас, защото искаме истински да растем и да живее в нас Исус; публикуваме и превеждаме определени неща от определени хора, защото сме преценили с помощта на Святия Дух, който е даден да открива духовни неща на духовни човеци, че тези писания са богоугодни и представят Божието учение. Там, където сме забелязали в произведенията на същите автори отявлени еретични учения дело на плътта (защото е казано, че докато сме в тази плът ще сме отделени от Бога и "роденият по плът" (и в нас) винаги ще преследва "родения по Дух“ (пак в нас)), не сме дръзнали да ги преведем и публикуваме.

За сега се надяваме и вярваме, че принадлежим на Тялото Христово, че растем в него и че с Божията помощ ще устоим до края, за да видим лицето на нашия любим Господ. Иначе сме живи умрели. Ако едно бебе расте, за да се развие и да стане възрастен и зрял човек, то не може да остане на бебешка храна цял живот - или ще умре, или ще се превърне в урод. Същото казва и апостол Павел в Коринтяни за делението им на деноминации - аз съм Павлов, аз - Кифов.... (1 Коринтяни 1:12).

Бог да ви благослови, надявам се да бъдем на един Дух и макар далече географски едни от други, да принадлежим на истинското Тяло Христово.

Юлия

 

Free Web Hosting