Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

В чие легло спиш?

 

Жената не владее своето тяло, а мъжът; така и мъжът не владее своето тяло, а жената.

Естественият въпрос, който можем да зададем, е: Кой владее тялото ти ако не си женен? След това: Възможно ли е тялото ми да е за Господ преди да се оженя, а след това – да е на партньора ми? Или: Ще спася ли тялото си от разврата ако се оженя?

Едно е сигурно: то не е създадено за да го владееш сам. Дори и да задоволяваш и презадоволяваш собствените си желания, ти не си си господар. Кой тогава владее тялото ти когато паднеш в разврат? Дяволът. Не говорим в някакъв възвишен духовен смисъл. Става дума за физическото ти тяло. Ако си се отдал на похот, ти редовно спиш с дявола. Усещаш ли докосването му? Чуваш ли мислите му в ума си? Забелязал ли си как се подчиняваш на желанията му? Нали не си забравил, че той съществува?

 

Може да имаш желание да ядеш. Нормално е да ядеш само когато си гладен.

Може да имаш желание за секс. Това желание, според Божията воля, се появява само когато ти си в законна връзка с човек от другия пол и обичаш душата на този човек. Сексът не е самоцел. Възможно е да имаш напълно фалшива представа за него. Откажи се от това, в което вярваш по отношение за секса, ако си учил за него от книги, музика и порно филми. Откажи се от това, което знаеш, ако си го правил без да си бил една душа и един дух с партньора си. Ако не си бил в законна връзка и със съзнанието, че Бог те вижда и одобрява всичко, което правиш – наистина всичко. Откажи се от това, което обичаш, ако си го правил сам. Защото никога не си сам в свят, в който демоните обикалят свободно, особено ако правиш каквото им харесва.

 

Погледни се от Божията гледна точка. Обърни най-много внимание на това, което правиш, когато мислиш, че никой не те вижда. За какво мислиш? За какво мечтаеш? Какво не би казал на никого? Как се държиш когато си сам? Каква музика слушаш, какво гледаш по телевизията? Променяш ли се когато навън се стъмни? Много от навиците ни са се родили в тъмнина, в тайна и изпитват неистов страх от светлината и чуждото присъствие. По-скоро бихме ги спряли, отколкото да ги практикуваме пред хората. Тук се намесва вярата. Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето. И няма създание, което да не е явно пред Бога; но всичко е голо и разкрито пред очите на Този, на Когото има да отговаряме. Заблудата, че не те виждат и чувството, че няма пред кого да отговаряш – не те ли карат да се срамуваш днес?

 

И така, ти си женен. Ако си открил, че си в брак с дявола, последното, което ще ти помогне, е да се уплашиш от него. Първото, което трябва да направиш, е да поискаш да се разведеш с него. След това – да помолиш Бог за прошка и за сила, с която да преминеш през развода. Силата ще дойде от Духа, Който трябва да те изпълни вместо духа, на когото си се подчинявал досега.

Възможно е да желаеш развод защото си усетил, че не се контролираш или защото си видял разрушението, което грехът е предизвикал в живота ти. Но лошите последствия никога не са те мотивирали достатъчно. Човек не може да спре бавното си самоубийство, дори и да го вижда. Щетите са ти напомняли, че трябва да се промениш, а Божията любов към теб ти показва, че трябва да се покаеш. Мнението на Господ за теб и твоето искрено желание да Му угодиш са истински важните причини.

Може да си опитвал самолечение. Да си пробвал да спреш заради себе си и без ничия помощ. Но единствено Христос може да те очисти. Ето какво се случва с тези, които искат да се справят сами: Когато нечистият дух излезе из човека, той минава през безводни места да търси покой, и не намира. Тогава казва: Ще се върна в къщата си отгдето съм излязъл. И, като дойде намира я празна, пометена и наредена. Тогава отива и взема при себе си седем други духове, по-зли от него, и, като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото.

 

…защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа. Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Виждаш ли кой те ревнува? Виждаш ли кой те желае? Разбираш ли какво Му дължиш? Простота и чистота. В духа, душата и тялото си.

Днешните християни треперят при мисълта, че трябва да са чисти в тялото си. Не могат да си представят живота без секс. Трудно постят. Смятат, че Бог иска обезателно да са здрави и задоволени. Той всъщност желае да са чисти по душа, а боят пречиства вътрешния човек. Не искат и да мислят за тръна на Павел, не се поучават от историята на Йов.

Не знаете ли, че, които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата? Така тичайте, щото да я получите. И всеки, който се подвизава, се въздържа от всичко. Те вършат това за да получат тленен венец, а ние нетленен. И тъй, аз така тичам, не като към нещо неизвестно; така удрям, не като че бия въздуха; но уморявам тялото си и го поробвам, да не би, като съм проповядвал на другите, сам аз да стана неодобрен.

Щом имаме толкова грешни представи за видимото, какво ли виждаме в душите си? Колко ли са болни и мръсни? Павел не удряше от желание да се самонакаже или да стане мъченик. Той знаеше, че ако не зароби тялото си, ще бъде заробен от него. Ако не лишаваш тялото си от никое удоволствие, ти се влюбваш в този живот. Какво ще стане когато те заплашат с пистолет, с нож, с разчекване, изваждане на ноктите, бой, чупене на кости… Ще си толкова слаб и разглезен, че бързо ще се откажеш от Спасителя и ще Го похулиш.

 

Отвори очи! Виж Бога, Който те вижда! Той стана човек и умря гол, бит и мръсен пред очите на всички. Той пое срама и греха ти. Да, твоя грях! Ако му дадеш срама и греха си, Той ти дава Своята праведност, чистата Си дреха, за да покрие голотата ти. Той те измива така, че да не можеш да се познаеш.

Истина или лъжа, чистота или воняща смет, изборът е твой. За да го направиш, трябва да си наясно в чие легло спиш в момента.

Free Web Hosting