Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

Завет или незаконна връзка?

 

Помисли добре: често ли се отдалечаваш от Господ, често ли пъдиш Духа Му с това, което вършиш? Ако се молиш на равни интервали, а през останалото време съзнателно грешиш, ти забравяш и загърбваш Този, с Когото си влязъл в завет. В живота си като християнин ти не просто си “приел Христос”, не просто си повярвал в Него. Би трябвало да си започнал нов живот на завет с Него.

Бракът е завет и според него ти постоянно принад­лежиш на съпруга си. Ако отидеш при друг, това се нарича изневяра. А ако напускаш Бога, това е идолопоклонство. Сега реши, като знаеш колко време прекарваш, вършейки Божията воля и колко – следвайки плътта си или подчинявайки се на хора и демони. Реши сам дали днес Господ ти е съпруг или любовник.

Когато вината ти дотежи и последствията от греха те разболеят и отчаят, ти го напускаш за малко и търсиш утеха при Христос. Той ще те утеши, но помни, че е ревнив и мрази напускане. Може да е търпелив Бог, но няма да играе ролята на любовник. Той не може да се среща с теб тайно и не приема да се срамуваш от Него. Освен това знае дали само след няколко часа ще се върнеш към стария си съпруг. Как можеш тогава да очакваш, че ще ти се разкрие напълно и ще ти се довери?

Изпълни най-сетне обещанието, което Му даде когато за първи път се влюби в Него. Разведи се със стария си господар, дявола. Смени ключа от апартамента си. Не вдигай телефона когато той те търси. Не чети писмата му. Не го поглеждай, дори и да отиде в “Море от любов” заради теб.

Този, Kойто те е създал за Себе Си, те чака вече твърде дълго. Стои на вратата и чука. Помни, че Той не е някаква “сила”, а личност. Търпението Му има граници.

Free Web Hosting