Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

Едно от изумителните събития, описани в книгата на пророк Даниил, е случилото се със Сeдрах, Мисах и Авдинаго. Навуходоносор, цар на Вавилон, издигнал 27-метрова статуя от злато, на която всички в царството му били длъжни да се поклонят. Тези, които не се подчинели, щели да бъдат изгорени в пещ. Скоро съобщили на Навуходоносор за трима младежи евреи, които отказвали да се поклонят на идола, защото твърде много обичали Йехова.

 

Поклонете се на статуята или ще умрете

 

 

 

 

Използвайте презервативи или ще умрете.

 

 

 

Текстът под картината гласи:

Без презерватив спите със СПИН. Предпазвайте се.

 

 

Ето още един пример от същата рекламна кампания:

 

 

Ясно. Ти си сляп и глупав ако си срещу употребата на презервативи. Проблемът обаче не е в липсата на презерватив. Позволете да сменя посланието към горните илюстрации:

 

Ако спиш с неправилния човек, спиш със смъртта.

 

Под „неправилния човек” имам предвид човек, с когото не си или нямаш намерение да бъдеш свързан в брак; човек, когото едва познаваш, човек, от когото не желаеш дете, човек, на когото не се доверяваш. С две думи, човек, когото не обичаш истински. Това обяснява защо без презерватив го виждаш като тарантула или скорпион, а с презерватив изведнъж отново е човешко същество, и то привлекателно. Целуни жабата и тя ще се превърне в красив принц! Днес повечето хора ще ти кажат, че обичат секса и малцина ще могат да си представят живота без него. Но когато стане дума за това, което изпитват към партньора си и какви са опасенията им преди да легнат с него, се натъкваш на омраза и страх.

 

Истината е, че презервативът може да те предпази от физическата болест, но няма да те спре да спиш с греха и двамата да заченете смъртта на душата ти. Апостол Яков пише: “От собственото си желание всеки е изкушен, повлечен, подмамен. После желанието зачева и ражда грях, а грехът, когато се развие напълно, ражда смърт.” (Яков 1:214,15) Смъртта на душата е по-страшна от смъртта на тялото. Христос казва: „Не се страхувайте от онези, които убиват тялото, но не могат да убият душата. По-скоро се страхувайте от Онзи, който може и душата, и тялото да погуби в пъкъла.” (Матей 10:28)

 

По каква причина Бог би погубил хора в ада? Защото не са се покаяли за греховете си и той не им е простил. Грехът, а не СПИН, е причината Бог да ни остава ядосан. Заради вината си има опасност да бъдем осъдени на ада, не заради СПИН. За болния от СПИН има възможност да се покае и Бог да го осинови; така болестта ще му направи услуга като го заведе при Баща му по-бързо от очакваното.

 

Затова моето определение за безопасен секс не е „секс с презерватив”, а „секс без грях”. Това, което ни пази да не съгрешим, е истинската любов, а тя е подарък от Бога. „Божията любов се изля в сърцата ни чрез Святия Дух, който ни беше даден.” (Римляни 5:5б) Любовта прогонва страха и постига единство с този, когото обича. Ти не спиш със скорпион когато съпругата ти, твоята Ева, направена от реброто ти, е в прегръдките ти. Не те докосва тарантула когато съпругът ти, твоят единствен Адам, те гали.

 

Казваш: „Хубаво, но трудно за постигане.” Когато става въпрос за морално поведение, нещата са трудни единствено ако не ги желаем. Повечето хора не искат да са чисти, но и не желаят тази привързаност към мръсотията (греха) да ги кара да се чувстват виновни. Затова решават, че чистотата и себевладението отнемат цялото удоволствие. Каква статуя издигнаха ентусиастите, които надянаха презерватив на обелиска в Буенос Айрес? Статуя на похотта. Какво се рекламира с мъжки полов орган, висок колкото околните сгради и с „предпазно средство”, което окуражава хората да правят секс без да поемат отговорност един за друг? Рекламира се похотта. Ако не се поклониш на похотта, ако не я последваш, избереш, прегърнеш, като използваш презерватив, ще умреш от СПИН. Имаш две възможности: да съгрешиш или да умреш. Но за Седрах, Мисах и Авденаго имаше и трети възможен избор: да кажат „не” на греха.

 

Сега, като чуете звука на тръбата, на свирката, на арфата, на китарата, на псалтира и на всякакъв вид музика, ако сте готови да паднете и се поклоните на образа, който съм направил, добре; но ако не се поклоните, в същия час ще бъдете хвърлени сред пламтящата огнена пещ; и кой е онзи бог, който ще ви отърве от ръцете ми? Седрах, Мисах и Авденаго отговориха на царя: Навуходоносоре, на нас не ни трябва да ти отговаряме за това. Ако е така, нашият Бог, на Когото ние служим, може да ни отърве от пламтящата огнена пещ и от твоите ръце, царю, ще ни избави; но ако не, пак да знаеш, царю, че на боговете ти няма да служим и на златния образ, който си поставил, няма да се кланяме. (Даниил 3:15-18)

 

 

 

 

Бог възнагради тези мъже, защото му бяха верни. Влезе с тях в пещта, а когато царят ги извика навън, дори дрехите им не миришеха на пушек. По същия начин ще предпази и нас ако сме му верни. Верните на Бога са верни в брака и чисти от неправилни желания.

 

Лора Добрева

Януари 2009

Free Web Hosting