Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Защо не заслужаваш мъж

 

На първо място: защото не заслужаваш нищо хубаво. Заради греха си заслужаваш само вечно наказание в ада.

Бог обаче е любящ и търпелив и е осигурил прошка и спасение на тези, които ще повярват в Сина му Христос. Затова мога да продължа с причините, поради които не заслужаваш мъж. Целта ми (ако нещата, написани по-долу, се отнасят за теб) е да те изоблича, за да спреш да ядосваш Бога и да вредиш на околните и на себе си. Целта ми е да обърна вниманието ти към Бога, на когото дължиш всеки свой дъх и цялата си преданост и сила.


2. Не заслужаваш мъж, защото не искаш мъж. Искаш картината, която си видяла по телевизията или на екрана на компютъра, да оживее. Или искаш магьосник, вампир или върколак, понеже сега са модерни. Защо тогава да получиш мъж, създаден по Божия образ и подобие?


3. Не заслужаваш мъж, защото истинските мъже са нужни на Божието дело, както и истинските жени. Светът е извратен, работниците са малко, времето изтича. „Нежененият човек се грижи за Господните дела и как да угоди на Господа. А жененият човек се грижи за житейски неща и как да угоди на жена си и затова е раздвоен.” Това е тъжна истина, изказана от апостол Павел в 1 Коринтяни, гл. 7. и ти не бива да прибавяш към тази тъга.


4. Не заслужаваш мъж, защото си враг на мъжа. Враговете на мъжа се разпознават много лесно по външни белези: очи, жестове и думи, които флиртуват. Тесни, къси и/или прозрачни дрехи. Грим, бижута, боядисана коса. (Тук се надявам да засегна сериозно жените, ходещи на църква или обявяващи се за вярващи. Нормално е за една езичница да греши, но вие би трябвало да вървите по друг път.)

Вместо да се обичат, от Едемската градина насам мъжете и жените са две армии в непрестанна война. Мъжете принуждават, жените манипулират. Мъжете бият или възбуждат, жените предимно възбуждат, защото им е трудно да бият по-силния. И след като си станала част от армията, която съблазнява и манипулира, как да ти повярва Бог, че искаш да отведеш един от противниците далеч от бойното поле и да го обичаш? Как да ти повери друго човешко същество, което е създал с любов и което е пазил, след като не си пуснала оръжието си и не си сменила униформата си?


5. Ако носиш белезите на женската армия, ти искаш да спечелиш любов с красотата си. Това означава и че само при условието красота си готова да даваш любов. Защо да имаш мъж, след като си способна да намразиш и забравиш доброто в сърцето му заради кривия му нос?


6. Не заслужаваш мъж, защото имаш власт, след като забременееш от него, да убиеш детето му в утробата си. Наричай го зародиш, плод, фетус, парче тъкан – както искаш, но то е човешко същество и ако мъжът ти обича себе си, ще обича и него. Много и ужасяващи са греховете, които хората могат да извършат. Пази се да не последваш милионите жени, които превърнаха най-безопасното място, създадено от Бога, а именно утробата си, в най-опасното.


7. Не заслужаваш мъж, защото имаш идоли. Жените не обичат красавците на екрана. Мразят ги. Готови са да ги смачкат заради един автограф, да ги използват за фантазиите си, да ги обсъждат като роби, изложени на пазара. Най-безнаказано всеки ден милиони жени мислят, казват, рисуват и пишат неща за Брад Пит и Джони Деп например, които биха се срамували да споделят със съпругите и децата на Брад Пит и Джони Деп. Тази свобода и безнаказаност ни окуражиха безкрайно и сърцата ни отслабнаха. Събираме се в интернет под псевдоними и се насърчаваме една друга в маниите си и в творчеството си. Дали ще излезеш от фенклуба когато си намериш съпруг? Дали ще си способна да го обичаш след като фенклубът те е научил на омраза? Дали ще си само негова или от време на време ще въздишаш по други?


Събуди се. Ти не заслужаваш мъж; не заслужаваш и Божията милост, но я имаш. Възползвай се от нея. Измий ръцете си, очисти сърцето си. Исус иска да си част от неговата Съпруга.

„Бих искал да сте търпеливи с мен дори и когато съм малко неразумен. Да, бъдете търпеливи с мен! Аз проявявам към вас ревност, която идва от Бога, защото съм ви сгодил за Христос – той ще бъде вашият съпруг – и искам да ви предам на него като невеста, която се е пазила чиста. Но се страхувам, че както змията с хитростта си измами Ева, така и вашите мисли могат да бъдат отклонени от предаността и чистотата, които дължим на Христос.” (2 Коринтяни 11:1-3)


„Колко е слабо сърцето ти, казва Господ Иехова, като вършиш всички тези неща, дело на безочлива блудница!” (Езекиил 16:30)


Колко е слабо сърцето ти!


----------------------------------------


Хубаво ще е и на мъжете някой да напише защо не заслужават жена. Докато някой мъж го направи, предлагам моите изводи от Библията.

Всеки от горните аргументи важи и за мъжете. Не заслужаваш жена:

1) Защото си грешник и не заслужаваш нищо хубаво.

2) Защото не искаш жена, а видяното по телевизията. Дори не си взел решение на волята си и не си оформил сам вкуса си, а си оставил медиите да го направят.

3) Защото истинските жени са нужни за Божието дело.

4) Защото си враг на жената – в теб се крият грубост и желание да използваш, както и да бъдеш използван.

5) Защото си пристрàстен – няма да поискаш за съпруга добродетелната, а красивата. Защо да имаш жена, след като си способен да намразиш и забравиш доброто в сърцето й заради кривия й нос?

6) Защото, щом решиш, че не искаш детето в утробата на жена си, ще я заведеш да абортира. Правиш й дете и заедно го убивате – каква любовна история!

7) Защото имаш идоли, жени, за които фантазираш и които мразиш. Не си готов да обичаш дори тях, камо ли една жена от плът и кръв.


Най-вече не заслужаваш жена, защото си мъж само по половите белези на тялото си. Не си подчинен на Исус, т.е. образ и слава на Бога, и затова не можеш и да си глава на жена си.

„Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог. … мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа.” (1 Коринтяни 11)

Способен ли си на това:

„Мъже, обичайте жените си както Христос обикна църквата и даде живота си за нея, за да я направи свята чрез словото, след като я бе очистил, измивайки я с вода, за да може да я представи пред себе си като славна невеста, чиста и безупречна, без петънце и порок или друго подобно нещо. По този начин и мъжете трябва да обичат жените си така, както обичат собствените си тела. Който обича жена си, обича себе си. Защото никой никога не мрази собственото си тяло, а го храни и се грижи за него, както Христос храни и се грижи за църквата, защото ние сме части от неговото тяло. Както казва Писанието: „Затова човек ще напусне баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще станат едно.“

Тази тайна истина е много важна – говоря за Христос и за църквата. Но всеки от вас трябва също да обича и жена си така, както обича себе си, а жената трябва да уважава мъжа си.” (Ефесяни 5)


Не си способен. Затова не заслужаваш жена.


Какво мислиш за „Песен на Песните”? Четеш ли я, поучаваш ли се от нея или виждаш в нея само секс? Абсурдно звучи, но има хора, които искат да се оженят, а отказват да четат тази книга, защото я смятат за мръсна. Чети я, за да знаеш какво е да се ожениш за сестра си („Дойдох в градината си, сестро моя, невесто…”) и за да видиш как влюбеният вижда в загорялата отрудена овчарка съвършена принцеса. Чети, за да разбереш как Христос обича Църквата си. Може да ти е полезно, ако решиш да станеш мъж и да заслужиш жена.


Лора Добрева
март 2011


Free Web Hosting