Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Грях ли е това?

 

Вчера братя и сестри, чух един светски виц (тълковен речник - кратък забавен разказ с неочакван, остроумен край; анекдот):

„В духа на политическата толерантност в бъдеще хомосексуалното общество ще нарича нормалните хетеросексуални хора "Гейове с нетрадиционна ориентация".

Ако темата не беше толкова значима и жизнено важна, можеше спокойно да окачествим този кратък разказ като забавен, а краят му като остроумен.

Какво ли не съм чула в последните осем години след новорождението си отгоре, от Святия Божи Дух и от началото на освещаването си (отделянето от света), без които никога няма да видя Бога. Например (следват изказвания на „пастири“ и „братя в Господа“, прочетени в проповеди и във форуми за „общуване на християни“):

„Щом след грехопадението сексът е нещо толкова приятно, такова голямо удоволствие, то представяте ли си какво е бил преди Адам и Ева да извършат грях?“ Или:

„Мастурбирането не е грях. Ако беше омъжена, щеше добре да знаеш това; когато го правя, си представям съпругата си и това е много хубаво. Ето защо трябва да се омъжиш, да имаш мъж над себе си, който да ти обясни и покаже тези неща.“ И това е съвет към млада, девствена и неомъжена жена, която беше „дръзнала“ да изкаже своето библейско виждане по зададената за обсъждане тема между „братя в Господа“!!!

Простете ми, братя и сестри, защото и аз като вас помня добре думите на Павел: „А БЛУДСТВО и ВСЯКАКВА НЕЧИСТОТА или сребролюбие да не се даже СПОМЕНАВАТ между вас, както прилича на светии; нито СРАМОТНИ или празни приказки, нито подигравки, които са неприлични неща, но по-добре благодарение. Защото добре знаете това, че никой БЛУДНИК, или нечист, или сребролюбец, (който е идолопоклонник), няма наследство в царството на Христа и Бога. Никой да ви не мами с празни думи; понеже поради тия неща иде Божият гняв върху синовете на непокорството... и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги ИЗОБЛИЧАВАЙТЕ; защото това, което скришом вършат непокорните, СРАМОТНО е и да се говори“ (Ефесяни 5:3-6;11,12).

Моля се и Бог да ми прости ако пишейки това, прекрачвам Неговите граници! Правя го обаче именно в Негово име, защото както се казва в един български библейски превод по повод на благовестието: „...НУЖДА МИ СЕ НАЛАГА; защото ГОРКО ми ако не благовествувам” (1 Коринтяни 9:16б). Длъжна съм да предупредя, независимо дали става въпрос за срамни неща или не; иначе горко ми! От божия гледна точка кой ли грях не е „срамно нещо“?

За какво става въпрос в случая ли? За мастурбирането. За мастурбирането като прелюбодейство и хомосексуално действие – и двете мерзост в Божиите очи! Някой без дори да се замисли, светкавично ще възрази: „Какви ги приказва тази религиозна фанатичка, еретичка!!!“ Затова първо ще ви покажа какво пише в Тълковен речник на българския език:

„Мастурбация – сексуално самозадоваляване, онанизъм (самозадоволяване на полово влечение чрез дразнене на половите органи).“ Хомосексуализъм в действие!

Когато жена извършва такова действие със собственото си тяло не е ли това: „... като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено“ (Римляни 1:26б)? А когато същото се отнася за самозадоволяващ се мъж? „Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие“ (Римляни 1:27).

Жена прави секс с жена – и то със самата себе си! Мъж прави секс с мъж – също със самия себе си. Може ли да има нещо по-отвратително от това? Освен може би секс между човек и животно? Нека си спомним и какво казва Павел в 1 Коринтяни 6:18: “Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, СЪГРЕШАВА ПРОТИВ СВОЕТО СИ ТЯЛО.“ Колко „фино“ и „елегантно“ е успял да ни заблуди сатана! Оказва се, че почти 100 процента от хората са хомосексуални! Дори голяма част от тези, които призовават към омраза и физическа разправа със самообявилите се за „обратни.“

Нека си спомним също и какво казва Павел в 1 Коринтяни 11:27:

“Затова, който яде хляба или пие Господната чаша НЕДОСТОЙНО, ще бъде ВИНОВЕН за ГРЯХ ПРОТИВ ТЯЛОТО И КРЪВТА НА ГОСПОДА.” “Християнски“ грях против ТЯЛОТО на нашия Спасител! Против събранието на светиите! Против вечния ни живот, любовта и милостта на Бога!

Бог да ни е на помощ, тъй като е казано още и това: „Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове, но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците. Някой, който е престъпил Моисеевия закон, умира безпощадно при думата на двама или трима свидетели; тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син, и е счел за просто нещо проляната при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта? Защото познаваме Този, Който е рекъл: "На Мене принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние"; и пак: "Господ ще съди людете Си". Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог“ (Евреи 10:26-31).


Март 2012, Юлия Борисова


Free Web Hosting