Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Heaven or Hell – къде отиде Рони Джеймс Дио?

 

На 14 април 2010 почина Питър Стийл, вокалист и басист на Type 0 Negative. Сърцето на Питър беше разбито, претоварено от наркотици и алкохол и спря. Той беше на 48.

На 16 май 2010 от рак на стомаха почина Рони Джеймс Дио, който правеше планове през тази година да запише още един албум с Heaven and Hell и да работи с групата си Dio.

На 25 юни 2009 почина Майкъл Джаксън (50 год.). Най-голямата звезда на всички времена, слънцето на музикалния небосклон, угасна и изчезна. Тялото му се срина окончателно, много години след като музикалната индустрия и собственият му грях бяха ранили смъртно душата му.

Трима от хората, които в определен период от живота са ми били идоли. Какво си мислиш, когато галерията ти от идоли започне да кърви и да се пълни с гробове? Смъртта на хората, които си издигал в култ, не ти ли разбива сърцето? Не ти ли напомня, че и ти си смъртен? Не те ли заболява стомахът от мисълта, че Рони е страдал от рак на стомаха? Не поглеждаш ли към собствените си вени, когато слушаш за раните от игли на спринцовки по тялото на Майкъл? Не се ли чувстваш поне малко виновен за това, че си се наслаждавал на музиката, в която Питър описва депресията, която го уби?

И какво правиш с идеята, че и ти един ден ще умреш? Питър Стийл, 2007 г: „В окопите няма атеисти – такава е поговорката. А аз дълго време бях атеист в окопа. Но след като преминах през кризата на средната възраст и много неща в живота ми се промениха много бързо, осъзнах, че съм смъртен. А когато започнеш да мислиш за смъртта, започваш да мислиш за това, което идва след нея. Започваш да се надяваш, че има Бог. Мисълта, че може просто да изчезна и да не отида никъде, ме плаши. Също така не мога да повярвам, че хора като Сталин и Хитлер ще отидат на същото място като Майка Тереза.”

Трябва да има живот след смъртта, Бог и справедливост. Всички го осъзнаваме. Но това не стига, за да обикнем Бога и да се спасим от ада. Трябва да повярваме в Сина му Исус, който умря на кръста, понесъл наказанието за нашите грехове. Простено ни е, само ако поискаме тази прошка. Осигурен ни е мир с Бога, само ако пожелаем да спрем да се бунтуваме.

Рони пееше: „Когато се приближиш до смисъла, ще разбереш, че сънуваш… Ако изглежда истина, е само илюзия. За всеки момент истина в живота има объркване. Някои виждат отговор в любовта, но никой не се жертва за танцьорката… Глупак! Глупак! Търси отговора!” Но отговорът е ясен – пише го във всяка Библия. Има истина, има смисъл, има любов, има жертва от любов. Ако се питаш как може Бог да ти прости, не си глупак. Той може и иска да ти прости – вече е наказал Сина си за твоите грехове.

„Христос ни обикна и предаде Себе Си за нас като принос и жертва на Бога” (Ефесяни 5:2)

 

Клип със същото съдържание: http://vbox7.com/play:6b6d6129

 

Лора Добрева, май 2010

 

Free Web Hosting