Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

До г-н Иван Костов, лидер на ДСБ – относно Европейския Съюз и християнските ценности


 

По случай казаното от Иван Костов в предаването на БНТ „Екип 5“ от 20 декември 2010 г.

 

„Да се покаеш, да приемеш, че си сгрешил дълбоко в себе си и да поискаш прошка преди всичко от своя Създател, това е много трудно, но много пречистващо...“

„Това [покаянието и прошката] е единствения (и той е личен, персонален) начин за излизане от най-тежките конфликти. Няма по-тежък, по-труден път от този, но той е единствен.“

“Покаянието, прошката са основни елементи на християнството. Тях ги няма в другите религии.... нито в юдейството, нито в исляма. ... Европа защо се образува като Европейски Съюз? Защо живее в мир? Защото, въпреки огромните количества кръв, които са си проляли европейците, те са си простили, протегнали са си ръка и са тръгнали напред. В този смисъл, успяли са да надживеят , да надмогнат най-големите грехове, които са извършили, защото и едните, и другите са си признали и са си простили. Ако това нещо можеше да се случи в Близкия Изток, отдавна проблемът щеше да бъде решен.“

 

1. Европейският Съюз – жената, яздеща звяра

 

Откровение, глава 17:
3. След това бях завладян от Духа и ангелът ме отнесе в пустинята. Там видях жена, възседнала ален звяр със седем глави и десет рога, който бе целият изписан с богохулни имена. 4. Жената беше облечена в пурпурно и алено, беше обкичена със злато, скъпоценни камъни и перли. В ръката си държеше златна чаша, пълна с гнусотии и с мръсотията на блудството й. 5. На челото й беше написано име с тайно значение:
ВЕЛИКАТА ВАВИЛОН,
МАЙКАТА НА БЛУДНИЦИТЕ
И НА ВСИЧКИ ЗЕМНИ ГНУСОТИИ
6. Видях, че жената беше пияна от кръвта на Божиите святи хора и кръвта на онези, които бяха убити, защото се държаха за истината, известена от Исус. Бях напълно смаян, когато я видях.

 

Запознатите с Библията разбират, че жената, яздеща звяра, един ден ще се яви в чист вид като обединена световна религия. Тя е блудница, защото изневерява на единствения Бог и Баща на Господ Исус Христос, проповядвайки, че всяка религия по света има собствен път към един и същи Бог. (Исус казва: „Аз съм пътя, истината и живота и никой не идва до Отца, освен чрез мен.” Да кажеш, че има и други пътища към Отец освен Исус е изневяра на Исус.) Процесът на обединяване на всички световни религии отдавна започна и има своите бележити събития. Ето едно от тях.

 

През 1986 г. в гр. Асизи, Италия, папа Йоан Павел II събра водачи на различни религии от цял свят на среща за „диалог и обща молитва за мир”. Йоан Павел се помоли заедно със северноамерикански шамани, еврейски равини, Далай Лама, мюсюлмани, зороастрийци, бахайци, анимисти, Уика свещеници (вещици), вуду свещеници, таоисти, шинтуисти, православни свещеници, менонити, квакери, баптисти, лутерани и др. протестанти, архиепископа на Кентърбъри, облече се в дрехите на шаман и заяви, че всички са се молили на един и същи бог. Йоан Павел организира още две такива срещи – през 1993 и 2001, все под претекста „молитва за световен мир”. През 2006, по повод 20-годишнината от първата среща, Бенедикт XVI заяви, че усилията за диалог между религиите трябва да продължат.

 

Дори накъсаните на хиляди мини-деноминации евангелски/протестантски църкви се присъединяват към това движение. Протестантите може да изглеждат по-трудни за обединяване, при положение че реформациата на Лутер и Калвин ги е разделила заради жаждата за църковна власт (днес всяка местна църква си има малък „папа” – пасторът, когото всички слушат и когото никой няма право да критикува или изобличава). Но много от известните и влиятелни лица в евангелските среди, например американците Робърт Шулър, Бени Хин и Рик Джойнър, смятат католическата църква за майка на християнството и търсят личното благословение на папата за начинанията си.

 

2. Звярът Вавилон

 

Във видението на апостол Йоан в „Откровение” жената язди червен звяр със седем глави и десет рога, целия изписан с богохулни имена. Дейв Хънт, американски автор на книги върху Библията, казва: „Това не е родео. Жената насочва, управлява звяра.” Ако жената е идеологията, световната религия, кой е звярът? В библейските пророчества (например в книгите на Даниил и Йоан) роговете често символизират царе и управници. Следователно звярът ще е световна политическа система, световен ред, който според Йоан се противопоставя на Бога и го хули. Името на жената е „Вавилон”, а това е името на мястото, на което хората за пръв път са обединили усилията си, за да се противопоставят на Бога и да станат независими. Битие, глава 11:

 

1. А по цялата земя се употребяваше един език и общ говор. 2. След като хората тръгнаха на изток, намериха поле в Сенаарската земя, където се и заселиха. 3. И си казаха един на друг: Елате, да направим тухли и да ги изпечем в огъня. Тухли употребяваха вместо камъни, а смола употребяваха вместо кал. 4. И казаха: Елате, да си съградим град, даже кула, чийто връх да стига до небето; и да си спечелим име, да не би да се разпръснем по лицето на цялата земя. 5. А Господ слезе да види града и кулата, които градяха хората. 6. И Господ каза: Щом като те са един народ, говорещ общ език, и са почнали да правят това; и няма да има нищо невъзможно за тях, каквото и да било нещо, което биха намислили да направят. 7. Нека слезем и там да разбъркаме езика им, така че едни други да не разбират езика си. 8. Така Господ ги разпръсна оттам по лицето на цялата земя; а те престанаха да градят града. 9. Затова той бе наречен Вавилон, защото там Господ разбърка езика на цялата земя; и оттам Господ ги разпръсна по лицето на цялата земя.

 

Вавилонската кула на човешкия стремеж към независимост от Всемогъщия се вижда днес в усилията на Обединените Нации, НАТО и Европейския Съюз за „строеж” на единство и братство и Нов Световен Ред. За Нов Световен Ред говорят водачи от цял свят – Хитлер смята да го установи чрез националсоциализма, Горбачов – чрез комунизма. Хенри Кисинджър, Ричард Никсън, Джордж Буш старши, Фидел Кастро, Робърт Кенеди, Строуб Талбът неведнъж са се изказвали в полза на строежа на нов световен ред.

 

„Трябва колкото може по-бързо да се придвижим към световно правителство и световна религия под властта на един световен водач.“ (Робърт Мюлър, бивш помощник-генерален секретар на Обединените Нации)

 

„Искаме човек с достатъчно морална извисеност, на когото хората да са верни, човек, който да ни извади от икономическото блато, в което потъваме в момента. Изпратете ни такъв човек и ще го приемем, независимо дали е Бог или дявола.“ (Пол Хенри Спаак, бивш главен секретар на НАТО)

 

От момента на създаването си, Европейският съюз приема символиката и идеите на Вавилонската кула. Ето какво казват някои важни политици:

 

„Създаването на силен Световен Ред е крайната цел, към която трябва да се стремим“ (Уинстън Чърчил)

 

„Народите или ще се обединят в световно правителство, или ще загинат.“ (Шарл Де Гол)

 

„Глобализацията промени икономиката ни и начина ни на работа. Тя е политическо и военно явление. Сега всички сме интернационалисти, искаме или не. В момента виждаме началото на ново учение за международната общност.” (Тони Блеър)

 

„Да се покаеш, да приемеш, че си сгрешил дълбоко в себе си и да поискаш прошка преди всичко от своя Създател, това е много трудно, но много пречистващо...“

„Това [покаянието и прошката] е единствения (и той е личен, персонален) начин за излизане от най-тежките конфликти. Няма по-тежък, по-труден път от този, но той е единствен.“

“Покаянието, прошката са основни елементи на християнството. Тях ги няма в другите религии.... нито в юдейството, нито в исляма. ... Европа защо се образува като Европейски Съюз? Защо живее в мир? Защото, въпреки огромните количества кръв, които са си проляли европейците, те са си простили, протегнали са си ръка и са тръгнали напред. В този смисъл, успяли са да надживеят, да надмогнат най-големите грехове, които са извършили, защото и едните, и другите са си признали и са си простили. Ако това нещо можеше да се случи в Близкия Изток, отдавна проблемът щеше да бъде решен.“ (Иван Костов)

 

3. Символите

 

Господин Костов, наистина ли смятате, че хората поотделно и като нации са се покаяли пред Създателя си и са започнали да градят богоугодна Европа? Символите на Вавилон и на антихриста, описан в книгата Откровение, са толкова очевидни в Страсбург и Брюксел, че трябва съзнателно да си затваряте очите, за да не ги видите и да продължите да смятате, че Съюзът е основан на християнски ценности. Символите, статуите, външният вид на сградите на институциите може на някого да изглеждат маловажни, но точно те показват замисъла и същността на Европейския Съюз като бунт срещу Бога.

 

Двата основни символа на ЕС са Вавилонската кула и Европа - жената, яхнала звяра.

 

„Вавилонската кула”, картина на Питер Брьогел от 1563 г.

 

 

 

 

Сградата на Европейския парламент в Брюксел, проектирана според картината.

 

 

 

 

 

 

 

 

Официален плакат – реклама на европейския парламент, оттеглен заради протестите на няколко организации.

 

 

 

Християнският проповедник Дейвид Хатауей пише:

 

„Ако погледнем плаката, изобразяващ сградата, ще видим, че той показва Вавилон с лозунг – „Много езици – един глас“, предизвиквайки Божия съд над Вавилон. Ще видим също, че единадесетте звезди на европейския флаг са обърнати надолу. Но защо? Това е общоприет окултен знак – звезда насочена надолу показва дяволската глава с рога. (Бел. авт.: така наречения Бафомет, обект на поклонение на някои масонски ложи, тамплиерите и някои сатанисти.) Нека погледнем и днешното европейско знаме, с неговите 15 звезди. Те обикновено означават короната на Мария, „царицата на небето” (католическата представа за майката на Исус, бел. авт.). Но във Вавилонската култура, царица на небето е била легендарна титла, дадена на майката на Нимрод, строителя на Вавилон. ….

 

Според библейската история градът Вавилон е бил построен малко след Ноевия потоп от един от Ноевите потомци, Нимрод. Хората се обединили, за да си спечелят име и да придобият сила, и построили голям град, наречен Вавилон, а в центъра му – висока кула и храм. Те възнамерявали да стигнат до небето и да докажат, че там няма Бог или, ако Той съществува, кулата ще бъде достатъчно висока за да избегнат втори потоп, наказание за греха им. Бог унищожил Вавилонската кула и градът станал известен като символ на грях и бунт срещу Бога. В края на 586 год. пр. Хр. Бог дори позволил децата на Авраам – евреите, да бъдат закарани в изгнание във Вавилон, поради греха им.

 

Попитах наскоро една журналистка, родена в Страсбург, дали разбира значението на кулата. Тя потвърди, че го разбира, също както и членовете на Европейския парламент разбират, че това представлява Вавилонската кула и че целта на ЕС е да завърши това, което Нимрод и неговите хора не успяха да направят преди 3500 години. Какво щяха да постигнат? Кулата или силата на един обединен народ за бунт срещу Бога, тотално и до край, чрез приемането на греха като нормален начин на живот. Сегашната кула – храм, сграда на Европейския парламент, е символ на хората от 21-ви век, които, обединявайки се, да могат да кажат: „Бог е мъртъв, нека да си издигнем наши собствени богове”.

 

Ето и втория основен символ на Европейския Съюз. Европа, яздеща Зевс (от древногръцката митология) или жената, яхнала звяра (Откровение).

 

Пред сградата на Европейския парламент в Страсбург.

 

 

 

В Брюксел, пред сградата на Съвета на Европа. Този звяр прилича много на кон, но ако се вгледате, ще видите, че има рога на бик, за които жената се държи.

 

 

Източникът на този образ е легендата за красивата девойка Европа, която Зевс забелязал на финикийския бряг. Бащата на боговете се влюбил и, след като се превърнал в красив бял бик, легнал в краката на Европа. Тя го яхнала, а той веднага влязъл в морето и я отвлякъл, за да я изнасили. Европа останала със Зевс и му родила трима сина: Минос, Радамант и Сарпедон. Минос често е изобразяван като човек с глава на бик. Той и брат му Радамант царували на о-в Крит, а след смъртта си станали съдии в отвъдното.

 

Най-очевидното е, че щом европейските институции издигат паметници на изнасилвачи, защитата на човешките права е последната им грижа. Също така очевидно би трябвало да бъде за г-н Костов, че символът е взет от религия, напълно различна от Христовото учение. Но най-важно е значението на този символ и връзката му с блудницата, яздеща звяра в Откровение. Жената управлява звяра, но ще бъде изнасилена от него. Единната световна религия ще помогне за установяването на Новия Световен Ред, но ще бъде и завладяна от него. От съюза на Зевс и Европа се родиха изроди – мощни същества, но изроди. Това показва какви ще са плодовете на европейския съюз – хора, в духовен план отдалечили се от Божия образ и подобие; хора, готови да приемат и да се поклонят на антихриста, когото Пол Хенри Спаак си поиска:

 

„Искаме човек с достатъчно морална извисеност, на когото хората да са верни, човек, който да ни извади от икономическото блато, в което потъваме в момента. Изпратете ни такъв човек и ще го приемем, независимо дали е Бог или дявола.“

 

Според апостол Павел, този човек ще се възвиши над всичко, което се нарича Бог, следователно в Новия Световен Ред (и, като за начало, в Новия Европейски Ред), няма да има разделение между религия и държава. Павел пише:

 

„Той ще се противи и ще се превъзнася над всичко, което се нарича „Бог“, и над всичко, на което хората се покланят – до такава степен, че ще влезе в Божия храм, ще седне на престола и сам ще се провъзгласи за Бог. … Човекът на Беззаконието ще се открие и Господ Исус ще го убие с дъха на устата си и унищожи със славното си идване. Идването на Човека на Беззаконието ще е дело на Сатана и ще бъде съпроводено от голяма сила, лъжливи знамения и чудеса и от всякакви престъпни измами спрямо онези, които вървят към гибел, защото отказаха да обичат истината и да бъдат спасени.” (2 Солунци гл. 2)

 

Между другото, и днес в Съюза няма разделение между религия и държава. Самата сграда в Брюксел е храм, официалната религия е атеизмът (вярата в себе си и поклонението към хора, известна също като Ню Ейдж), а неофициалната – масонското луциферианство. Предстои обаче време, когато останалите религии ще бъдат забранени. Няма изход. Жената вече язди бика и той препуска, за да изпълни плана си.

 

Гръцката монета от 2 евро.

 

 

 

Монета от 5 евро от 1996

 

 

 

Пощенска марка, издадена от Съюза

 

 

 

Корица на списание „Шпигел”

 

 

 

Илюстрация на сп. „Тайм”

 

 

 

Немска монета екю

 

 

 

Банкнота от 5 фунта

 

 

 

 

 

4. Тайните общества

 

„Хората, които не са в течение какво става зад сцената, не знаят кой управлява света.“

„Съвременните правителства не контактуват само с чуждите правителства, императори, крале и министри, но и с тайните общества, чиито безсъвестни агенти са навсякъде и които могат във всеки момент да попречат на плановете на правителствата.“
Бенджамин Дизраели, 1876 г.

 

Масонство: най-старото тайно братство на света. Система от три основни ритуални инициации (степени). За основа на масонството служат средновековните сдружения на зидарите. Тайните му се пазят под кръвна клетва. Масоните вярват в това, че Бог им е баща, а те са братя. Символите на масонската идеология са смес от символи от Стария Завет на Библията (свързани с построяването на храма на цар Соломон) и други древни религии. (Определение от Бил Снебълън (Bill Schnoebelen), бивш вуду свещеник, втора степен член на Църквата на Сатана, ню ейдж гуру, тамплиер и член на Илюминатите и масон от 90-а степен. Днес е християнин, покаял се за предишния си живот.)

 

„Тайната сила” е основана през 43 г след Христос. Един от съветниците на цар Ирод Агрипа му се оплакал, че последователите на Исус имат някаква тайнствена сила. Той смятал, че трябва да се създаде нова тайна сила, с която да се противопоставят на тази християнска сила. Целта на тази нова група била да напада учението на Исус, за да съхрани юдаизма. Цар Ирод казал: „Ще използваме чука, защото с чук са приковани ръцете и краката на Исус на кръста. Всяко заседание ще се открива с три удара на чука. Ще създадем степени – 33, колкото бяха годините на самозванеца.” През ноември същата година се провело първото официално събрание в „първия ерусалимски храм” (подземието на двореца на Ирод). Събранията на Тайната сила винаги се правели в място, наречено „храм”. През 1717 г. масоните променили името на „ложа”.

 

Из книгата „Разпръскване на тъмнината – произход на свободните масони” от Лорънс Дж. Лорънс,

http://www.scribd.com/doc/30955304/G-S-Lawrence-Dissipation-of-the-Darkness-History-of-the-Origin-of-Freemasonry

 

Твърди се, че възраждането на масонството през средните векове  е поради предаване на тайно знание от рицарите тамплиери на зидарите от тези средновековни гилдии. Зидарите, които са строяли църкви, са получили „мистичното знание“, придобито от тамплиерите при откриването на Соломоновия храм. Едно е сигурно: тамплиерите са се върнали от „Святата земя” пълни с древни окултни вярвания и обичаи – от еврейското масонство, започнало като противник на християнството, до кабала, ислям и египетските богове.

 

През 1964 г. Чърчил, който е масон, призовава за създаване на „Обединени Европейски Щати“. Масони са някои от създателите, идеолозите и водачите на Европейския Съюз – френския министър Робер Шулер, Жан Моне, Жак Дьолор.

 

Не е потвърдено дали настоящият президент на европейската комисия Барозо е член на масонска ложа, но е обезпокояващо колко топло е приел тази масонска делегация преди 2 години.

 

“На 8 април 2008 г, френската федерация „Човешко право” (“Le droit humain”), представлявана от президента си Мишел Пайен, се срещна с президента на европейската комисия Хосе-Мануел Барозо. … Тази среща е особено важно събитие за утвърждаване мястото на свободното масонство в строежа на Европа. Важността на масоните беше подчертана не само от интереса, вниманието и времето, които  президентът Барозо отдели на делегацията, но и от факта, че той се ангажира с ценностите на либералното и недогматично масонство, с неговите позиции и мнения по най-важните теми. За първи път масонството можа да изрази себе си пред европейска институция на толкова високо ниво.”

http://www.brusselsjournal.com/node/3184

 

Според масонския блог „Le Monde Maçonnique”, фондацията „Човешко право” е член на Бюрото на съветниците по европейската политика към Европейската комисия. Явно Комисията не се тревожи, че съветниците й са поклонници на дявола (когото наричат „Великия архитект на вселената”), противници на християнството, че са минали през унизителни ритуали за посвещаване и че пазят тайните на братството си под заплаха за мъчителна смърт.

Предвид тази клетва е интересно дали в книгите, написани в последните десетилетия от членове на масонски ложи, има и капка истина. Всяка книга с автор настоящ масон, издадена за широката публика, претендира, че издава тайни. Но авторът е под клетва, че ако издаде истинска тайна, ще му прережат гърлото. Това знае и Димитър Недков, масон 33-а степен и автор на наскоро излязлата книга „Знакът на българина”. В края на краищата, най-добрият начин да запазим тайните, е да се направим, че ги разкриваме.

 

Затова е ясно, че твърдението „За първи път масонството можа да изрази себе си пред европейска институция на толкова високо ниво” не е вярно.

 

Какъв е интересът на масоните към строежа на Нов Световен Ред (нова вавилонска кула) и в частност на Обединена Европа? Виждате ги в долния ляв ъгъл на картината на Брьогел. Още от създаването си, организацията им има за цел да издигне човека и да се противопостави на Бога. Тя твърди, че строи братство между хората, а в същото време мрази Бога. Не можеш да обичаш създанията без да обичаш Създателя. Следователно масоните не действат от любов.

 

-----------------------------------------

 

Тъй като споменах, че не е сигурно дали Барозо е масон, ето няколко от масонските поздрави, чрез които вие можете да познаете следващия масон, когато го видите:

 

 

Примери за масонско ръкостискане:

 

Американският проповедник Били Греъм и президент Хари Труман:

 

 

 

Бенедикт 16 и Тони Блеър:

 

 

 

Още държавници:

 

 

 

Кадафи и Саркози:

 

 

 

Лора Добрева, декември 2010

Free Web Hosting