Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Разводът на Бени Хин и новото му приятелство с Пола Уайт


 

Сп. „Нешънъл Инкуаярър”, август 2010 г.:

 

Из официалното изявление на Бени Хин:

statemebt.jpg

 

Все по-ясно става, че това приятелство е изглеждало така, че другите да си направят непълни и неоснователни заключения. Тъй като служението и призивът ми са най-важни за мен, с Пола решихме да не оставяме впечатлението, че приятелството ни е нечисто по библейските стандарти или че по какъвто и да е начин противоречи на Писанията. Пола и аз разбираме, че да ни виждат в такава обстановка е неразумно и независимо един от друг решихме, че няма да общуваме повече до момента, когато разводът ми завърши. И след това ще общуваме само при условие, че усетим Бог да ни насочва към това.

 

Статия от сайта на петдесятното списание ‘Charisma’, публикувана на 10 август 2010 от Ейдриен С. Гейнс:

http://www.charismamag.com/index.php/news/29089-benny-hinn-admits-friendship-with-paula-white-but-tells-tv-audience-its-over

 

Бени Хин си признава за “приятелство” с Пола Уайт, но казва на телевизионните зрители, че то е свършило.

По време на скорошен „крусейд” в Оукланд, Калифорния, евангелизаторът Бени Хин, който още е женен, призна, че е имал „приятелство” със пастор Пола Уайт. Това се случи след като един таблоид публикува снимка на Хин и Уайт, направена на 13 юли 2010 в Рим, на които двамата се държат за ръка. Но известният на всички служител за изцеление казва, че връзката им е приключила.

На 30 юли в Оукланд, Хин каза: „Наистина се сприятелихме. Но чуйте това: не сме направили нищо развратно. Тези хора го правят да изглежда сякаш сме били любовници. Това е лъжа.“

На сцената в Оукланд Хин покани дъщерите си Наташа и Елеаша и помоли публиката да се моли за него, за жена му Сюзан, която го напусна, и за четирите им деца. Той добави, че с жена си имали проблеми в брака в продължение на години и „вече не можели да съществуват в една и съща къща”.

Съпругата на Хин подаде молба за развод през февруари 2010 след години раздяла. Сега раздялата е окончателна.

На 5 август, ден след 31-та годишнина от сватбата им, Хин излъчи части от крусейда в Оукланд и добави още лични коментари в предаването си „Това е твоя ден”. Според един от високопоставените му служители, същото предаване ще бъде излъчено по други телевизионни канали тази седмица, вкл. в петък по Daystar.

Хин каза на множеството в Оукланд, че Ватиканът го е провъзгласил за Покровител на изкуствата и го е поканил да посети Рим. От покровителите се иска да намират дарители, за да бъдат поддържани ватиканските колекции от произведения на изкуството, а Хин искал Уайт да стане дарител.

„Позволих й да дойде с мен до Рим, за да може да дари пари. Това беше глупаво от моя страна. За това моля за прошка.”

Списание „Нешънъл Инкуайярър”, в броя си от 22 август, публикува снимки на Хин и Уайт, вървящи ръка за ръка по улиците на Рим. В статия, публикувана на 23 юли, се твърди, че двамата са прекарали 3 нощи в 5-звезден хотел с резервация, направена на фалшиво име.

В Оукланд Хин заяви, че той и Уайт са намерили „общ език”, след като тя участвала в „Това е твоя ден” в края на май. През 2007 г., Пола се разведе с мъжа си Ранди и двамата направиха изявления пред обществеността. Днес тя води Международна църква „Без стени” в гр. Тампа, Флорида, която двамата с бившия й мъж са основали в миналото. Тя има и собствено телевизионно предаване по национален канал, наречено „Пола днес”.

Според Хин, той и Уайт не са оставали сами в Рим, но въпреки това е сложил край на приятелството им след публикацията в таблоида.”Казах й: ‘Пола, в момента не можем дори да сме приятели.’”

Хин си призна, че донякъде е предизвикал развода си с това, че е поставял служението над семейството си. „Бях толкова зает, толкова увлечен в служението, че забравих за семейството си. Предполагам, че заради това сега сме разделени.”

Той често проповядвал, че служението трябва да е на първо място, но сега признава, че това учение е наранило децата му. „Знаете ли какво? Това е лъжа. Признавам, че е лъжа, понеже Божият призив трябва първо да се отнася за семейството. Ако нямаш семейство, така или иначе не можеш да продължиш.”

Хин призна още, че той и жена му са имали „предизвикателства”, но не е очаквал тя да сложи край на брака. „Дълго време имахме проблеми и аз често я питах: ‘Би ли се развела някога с мен?’ А тя казваше: „Никога. Твърде много се страхувам от Бога. Заветът ми не е с теб, а с Бога.’ Предполагам, че вече не е можела да търпи и един ден го направи. Много бях шокиран.”

Хин каза, че е болезнено да говори за проблемите на брака си и отбелязва, че той и жена му са били разделени дълго време преди подаването на молбата за развод. „Трябваше да бъдем много дискретни, за да предпазим служението, Божията работа, но когато си известен човек, всичко, което правиш, става публично.”

„Не ме интересува колко си силен или колко е мощно Божието помазание върху теб. Никой не иска да бъде сам. Не ме интересува кой си. Аз съм човешко същество, също като теб.”

Хин каза, че ще остане „съсредоточен върху работата на Господа” и добави: „Ще продължа да служа на Исус с цялото си същество. Бъдещето е в Негови ръце.”

 

------------------------------------------------------------------

 

Коментар от преводача:

 

Сравнете двата типа изказвания на Бени Хин:

1) „Никой не иска да бъде сам. Не ме интересува кой си. Аз съм човешко същество, също като теб.”

и

„Аз съм малък месия, ходещ по земята.“ (в предаване на телевизия TBN; 6 ноември 1990)

„Аз съм Бени Йехова.“ (семинар „Духовно воюване“, 2 май 1990)

„Ти си малък бог.“ (по телевизия TBN, ноември 1990)

Дали той е слабо човешко същество, чиято съдба е в Божии ръце, или малък бог? И защо един бог ще се чувства слаб и няма да може да бъде сам?

-------------------------------------------------------------------

 

 

Бени и Сузан Хин

The-Hinns

 

 

Пола Уайт

Paula

 

 

С пастор Николай Кокончев

hinnkokonchev

 

 

„Аз съм малък месия, ходещ по земята.

„Аз съм Бени Йехова”

baaaaaam

 

Превод: Лора Добрева
Септември 2010

Free Web Hosting