Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Приятелите на Джон Пайпър НЕ СА и мои приятели


Жан Калвин

Калвин. Женевският диктатор, установил закона „око за око, зъб за зъб” в града. Изпратил 38 души на екзекуция. Начело с Калвин, градската управа принуждавала гражданите да се държат и обличат по определен начин и да ходят на църква.

Калвин. Убиецът на Мигел Серветус (екзекутиран за „ерес” през 1553 г.)

През 1561 г. Калвин писал до маркиз Пае, висш дворцов сановник при краля на Навара:

„Чест, слава и богатства ще са наградата за Вашите усилия; най-вече се погрижете да отървете страната от мошениците, които подбуждат хората да се бунтуват срещу нас. Такива чудовища трябва да бъдат изтребени, както аз изтребих Мигел Серветус, испанеца.”

Калвин. Враг и гонител на анабаптистите (които правилно отказвали да кръщават бебета и малки деца).

Калвин. Човекът, утвърдил „ученията на благодатта”, формулирани по-късно като „5-те пункта на калвинизма”, които противоречат на Благата вест.

- Той унищожава у читателите си вярата в Божията любов като твърди, че Бог обича различните хора различно.

- Той изкривява значението на думата „предопределение” и днес никой от последователите му не може да е сигурен дали е сред „Божиите избрани за спасение”.

- Той дава на последователите си разрешение да грешат, като ги уверява, че веднъж спасени, са завинаги спасени, каквото и да правят.

- Проповядването на Благата вест няма смисъл за калвиниста, но калвинистът продължава да проповядва. Неговата „блага” вест е следната: „Бог МОЖЕ БИ те обича по спасителен начин, защото МОЖЕ БИ си сред избраните му. Затова те моля да си вземеш билет от тотото на евангелието – МОЖЕ и да спечелиш. А ако не спечелиш, знай, че Бог така е решил преди да те създаде – създал те е за да те прати в ада и те е удържал да не се покаеш цял живот.”

 

Марк Дрискол

Дрискол. Още един влиятелен калвинист.

Дрискол. Човекът, който ще те посъветва как да правиш анален секс с жена си.

Из блога на църква Mars Hill, Сиатъл. Въпрос, отправен към пастор Марк: „Мога ли да правя анален секс с жена си?”

Отговор: „Тялото не е приспособено за това, затова се увери, че жена ти е съгласна. Приготви се, научи си урока, внимавай в желанията й и не се връщай веднага след това към нормално сношение, защото ще й вкараш бактерии. Обсъдете и в случай, че не сте на едно и също мнение, се молете известно време. Повечето хора са или за, или против – много малко са без предпочитание по въпроса.

Много съпруги не се съгласяват, затова не я насилвай, защото тя ще се напрегне и ще й причиниш болка. … Аналният секс е технически позволен, но по много причини може да не е благотворен. На този сайт не препоръчваме всичко, но ако искаш да прочетеш коментари по темата от омъжени християнки, може да посетиш http://christiannymphos.org/ (Бележка от авторката на клипа: това е блог, на който жени, които твърдят, че са християнки, обсъждат какво правят в леглото със съпрузите си. От тук можете да посетите и други кошмарни сайтове като „Християнски секс играчки” например.)

Дрискол: Доверете му се и ще продължите да мастурбирате. Или ще започнете, ако досега не сте го правили. Защото, според пастор Марк, няма нищо нередно.

„Мастурбацията не е грях. Може ли да го правя? Може ли? Перверзник! Мастурбацията не е грях, понеже в Библията не пише, че е грях.” (из клипа Masturbation as birth control  на църква Mars Hill Сиатъл, качен в YouTube)

 

Рик Уорън

Дори калвинистът Джон МакАртър смело каза, че Уорън е еретик. В моя профил и в YouTube има достатъчно изказвания на Уорън, които да го докажат. Въпреки това, следващата регионална конференция на Пайпър ще се проведе в църквата на Уорън.

 

Въпреки че Бог ме научи на много неща чрез проповядването на Джон Пайпър,

приятелите на Пайпър НЕ СА и мои приятели.

А и… ако двама се държат за ръце, възможно ли е да вървят в различни посоки?

 

Лора Добрева, февруари 2011

 

Free Web Hosting