Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Внимавайте с Георги Георгиев / AxuToB / batkoto


Публикувам кореспонденцията си с г-н Георги Георгиев от Стара Загора, познат в интернет форумите като AxuToB и batkoto . Целта е да ви предупредя да не отговаряте на опитите му за комуникация, освен ако не искате да се карате с някого и някой да ви тормози. Това ще се случи ако му противоречите или откажете да му пишете повече. Ако не ви се чете всичко, свалете надолу до последните 4 имейла.

Г-н Георгиев, въпреки че го помолих да не ми пише повече и веднъж блокирах имейла му, си направи нов имейл адрес. (Жалко, че такива мъже се представят за християни.) Ето двата адреса, които са ми известни:
batkoto85@gmail.com
batkoto_85@yahoo.co.uk

--------------------------------------------------

 

Георги –> Лора, 17.02.2010

 

Здравей Лора,

Аз съм batkoto(псевдоним останал ми от преди в интернет пространството) от www.bibliata.tv . Ако трябва да бъда честен, приятно съм изненадан да разбера, че ти си Лора Добрева. Отворих сайта ти http://www.christian-books.hit.bg и там видях в контакти цялото ти име. Чел съм някои неща, които си писала и се радвам, че има жени/момичета, които разсъждават по този начин, за жалост сте много малко, същото се отнася и за момчета и мъже в Христос. Виждам го постояно, момчета и мъже, които са станали роби на жени, приятелки и какво ли още не, които и въобще си нямат представа какво означава да си Мъж, такъв какъвто Бог го създаде!

Относно групата, в която те поканих беше с цел да се съберат на едно място клипове, в които се говори за истинското евангелие, ти имаш доста такива и желанието ми беше точно това - да се съберат на едно място... Също ще се радвам ако ми разкажеш за това, за което спомена относно Петър Велев. Някакво съновидение спомена!

 

Дерзай в Христа!

 

Поздрави!

Жоро

Only.God.Can.Judge.Me

--------------------------------------------------

 

Лора –> Георги 18.02.2010

 

Жоро,

Няма много за разказване. Никога досега не съм се събуждала с име в ума - не че видях Петър Велев в съня си, просто сякаш докато спя името му ми са запечата. Вече бях чела някои от нещата на сайта му и знаех, че е някаква форма православен харизматичен икуменист. Станах, седнах на компютъра да видя дали няма друг със същото име, но попаднах на същите неща - статии с прекалено много наблягане на силата да се изгонват духове и необяснимо влечение да се обсъждат всякакви чародейства. Самият Велев описва спасението си като момент на изцеление и забравя да разкаже за любовта на Исус и спасението от ГРЕХА. А като си пусна негов клип, говори много заспало. Ти може и да си забелязал тези неща.

Казвам ти батко, а ти си година по-малък от мен :)

Не сме ли се виждали на някой форум? novavalna.org, fellowshipbg.org, edinni.com...? Била съм пак SparedByMercy. Изненадвам се ако вече не съм се сдърпала с някого във форумите. Затова и спрях участието си в тях. Изкушавам се да се сравнявам с другите и ми се вдига самочувствието.

Вярно е, че хората не знаят какво е мъж. И последното, което ще помогне, е жените да почнат да проповядват. Библията.тв носи "страхотни" новини всеки ден - миналата седмица с майка ми гледахме проповед на една госпожа в българска църква. Езавел на квадрат. Голямо манипулиране, подсмърчане, вълнение... Ти спомена, че demos има права в сайта. "Анонимният" админ веднъж ме светна, че demos е жена.

 

И ти дерзай! Поздрав с Рич Мълинс http://www.vbox7.com/play:9edf88c3
(прикачвам файл със съдържанието на писмото, защото твърде често хората получават маймуница и не могат да я разкодират.)
Лора

--------------------------------------------------

 

Георги –> Лора , 18.02.2010

 

Всичко е наред с кирилицата при мен :) Ами в novavalna.org влизах преди години, но нямам спомени. Но като спомена fellowshipbg.org наскоро ме изгониха от там. Един мой познат много горещо ми го препоръча този форум за "братско общение" и влезнах да проверя какво става там, уви 2 седмици се задържах. Пуснах тема, която според мен ги разгневи. "AxuToB" ми е nickname-а там, но да ти кажа толкова кратко бях там, че почти не видях някой друг освен watchman i tihomir да пишат и изказват компетентните си мнения... все едно те са мерилото за правилно-неправилно, за това и не сме се засекли там. Та така, след това разбрах, че мястото ми въобще не е по тези форуми. Ако влезнеш в някой т.н. светски форум за каквото и да е било, примерно аз рядко, когато ми се наложи сам влизам в един форум за ремонт, и не само, на автомобили и съм питал за съвети по даден въпрос свързани с моята кола. Почти не съм видял хората там да си кажат дума на въпреки, а какво остава да спорят помежду си. Просто хората там имат една цел, колата им е станала тяхната религия и въпреки всичко са толкова толерантни един към друг. Имат благия тон при все, че не са т.н. светски хора. А ние "християните", в нашите форуми се изгонваме, блокирваме, доказваме себеправедността си, не съм видял почти никакво единомислите по тези форуми, винаги има ЗА и ПРОТИВ, все едно има проблем с Божието слово. Сигурно точно това имаше в предвид Христос като каза:"По това ще ви познаят, че сте мои ученици, ако имате любов помежду си", жалка картина, но Павел го е казал:"защото е нужно да има и разцепление между вас, за да стане явно кои са одобрените помежду ви", невястата Христова всеки ден пере дрехите си и все повече чистота и почва да се различава от тези, които също се наричат Христови ученици...

Относно Петър Велев, гледал съм само няколко негови неща, за православието и аз го усетих, има и неща с които не се съгласям, относно брачните взаимоотношения говореше..., но като цяло нямам кой знае какви впечатления, а и се уча да не отхвърлям или приемам хората само от проповеди. За мен такива хора не могат да ми бъдат учители, на които не виждам живота им. Колкото и красиви думи и мъдрости да ми говорят, това не ме впечатлява. Взимам думите им изпитвам ги ако има добро - приемам го, но единствено това. Ако някой иска да стане учител искам да му виждам делата, а не само думите. Надявам се ме разбираш, говоря за това, че има неща, който и Бени Хин казва и има истина, в някой от нещатата, за които говори, но какво от това, като живота му показва нещо по-различно от писанията. Старая се до толкова до колкото мога да пречупя всичко през моето израстване, да приемам и отхвърлям. Видео проповедниците не могат да бъдат учители, нито благовестители, къде ще са чудесата и знаменията, които ще ги следват, чрез които Господ да потвърждава словото Си...

 

Относно мен: както вече си разбрала съм на 25 на 20.01 тази година ги навърших, от Стара Загора съм! А до колкото съм останал с впечатление си в чужбина (Щатите?)...

Ще я погледна проповедта по-късно!

Поздрави!

Жоро

--------------------------------------------------

 

Лора –> Георги 18.02.2010

 

Здрасти.

Господ няма нужда да потвърждава словото си с чудеса - нашето задължение е да проверяваме чутото, като го сравняваме с Писанията. Пък и той вече го е потвърдил с чудеса, като всеки проповедник от Новия завет, който е изцелявал и гонил демони, е насочвал вниманието на хората към покаянието и новорождението. Посланието винаги е било: изцелен си, за да спреш да съгрешаваш; видя знамение, за да бъде привлечено вниманието ти; при евреите - особено за да видят как пророчествата, с които сa закърмени, се сбъдват. Въпреки, че някой може да се е изцелил при Бени Хин и Петър Велев, ги виждам по-скоро в графата "О, Господи, не в твое име ли изгонвахме демони и вършихме много велики дела?".

Никак не ме притеснява, че Джон Пайпър или Джон Макартър не правят служби за изцеление. Може да са се помолили за някой и той да е бил изцелен, но знаят, че ударението в благовестието не е върху чудесата. (Между другото, служба за изцеление няма в Новия завет. Понятията ни днес са извратени.)

Отделно - отвратително е, че толкова много хора се гордеят с деноминацията си, седят в "църкви" с "пастОри" и си мислят, че Калвин/Уесли/Кокончев/Пайпър/Кац/ Уилкерсън/папата/патриархът се е разпънал заради тях. Тялото Христово по определение е единно, без доктринални различия. Затова и спрях да ходя на църква.

Аз съм във Варна. Работих в чужбина за малко и като се върнах, повярвах в Исус.

Лек ден!Лора

--------------------------------------------------

 

Георги –> Лора,18.02.2010

 

Да, така го разбираш ти, така и аз, относно това, че трябва да се проверява словото, но все пак чудесата и знаменията съпътстват вярващите, а и изграждат вяра в слабите. Разбира се, че фокуса не са чудесата и знаменията, но те са белега, че Господ е сложил авторитета си върху този човек(свръхестественото, което от човешка воля не може да дойде). Говоря за истинските и реални неща, не за самозваните "изцелители", играещи си с човешките емоции... Матей 4:24 И се разнесе слух за Него по цяла Сирия; и довеждаха при Него всички болни, измъчвани от разни болести и страдания, обладани от бесове, епилептици и парализирани; и ги изцели. А и доста други пасажи говорят за изцелителни събрания, спомни си и Христос, който прати седесемте и какво им заръча? Разбира се после им каза, кое е важното - Спасението! Христос, дойде да пусне на свобода угнетените и да развърже връзките на вързаните - да възстанови това, което дявола беше разрушил в човека още от едемската градина. За съжаление тогашните събрания са биле много по-различни от днешните. Тогава беше така:"и не съгрешавай вече", както и ти спомена...

Марко 16:20 20. А те излязоха и проповядваха навсякъде, като Господ им съдействаше и потвърждаваше словото със знаменията, които ги придружаваха. Някак си, не може аз да говоря за изцеление, а пред мене човека в инвалидната количка да седи и да ме гледа. Разбира се тук става въпрос за благовестието, а и знаем, на едни се дава да бъдат апостоли, учители и т.н. Не смятам, че на всяка цена Джон Пайпър трябва да изцелява - той е учител, но виж ако виждам, че това което ми говори той го и живее по силно свидетелство от това  - няма. За мен нещатата стоят така - аз изпитвам нещата и още като почна да слушам нещо в мене идва разбиране горе долу какво става, вярвам, че Духът свидетелства в мен. Обаче след 15 години дали Пайпър, Уошър и т.н. няма да са днешния Бени Хин? Ако ние не знаехме както става с Бени Хин и как живее, и какви неща прави, а само достигаха до България неговите книги, сигурно все още бихме ги четеля и вслушвали с ученията, които той налага...

Понеже спомена: "О, Господи, не в твое име ли изгонвахме демони и вършихме много велики дела?", забележи, че това са думи на тълпата, те могат да казват както ли не, не съм сигурен обаче, че те са има истински преживявания в изгонването на демони. Христос им заявява, че не ги познава. Това са хора, които са говорели, но не са изпълнявали словото - беззаконници. Това е моето мнение :) има много какво да се каже, за съжаление този начин на общуване е много ограничен, някак си не може да се придаде дълбочина на думите, както при личното общуване... понякога се получават дори и двусмислици... :)

 

Поздрави!

Жоро

--------------------------------------------------

 

Георги –> Лора 09.03.2011

 

Не винаги мълчанието е начина да кажеш нещо. Държиш се сякаш ти, и може би Уошер, Пайпър и Мълинс примерно ще сте спасени. Ако аз съм човек, който също би бил с пасен с мен ли не искаш да имаш нищо общо? Не знам какво ти се върти в главата, но най-малкото от мен може да очакваш, че търся нещо повече от взаимоотношение между брат и сестра. Това, че имаме може би различни виждания по някои въпроси, означава ли, че трябва да се отхвърляме? Не ме разбирай погрешно - не е животоспасяващо да си пиша с теб, нито пък целя нещо със скрити мисли. Но не смятам, че мълчанието е начин да кажеш на някой, че не искаш да общуваш с него! В някои случаи, да! Но в нашия не смятам, че съм - досадника! Пиша ти единствено провокиран това, че млъкна ей така, без никакъв коментар.

Поздрави!

Only.God.Can.Judge.Me

--------------------------------------------------

 

Лора –> Георги 09.03.2010

 

Здравей Георги,

Щях да ти отговарям относно тези, които един ден ще кажат на Господ "Не в твое ли име изцелявахме и изгонвахме духове". Ти смяташе, че това не е предупреждение към хора, които наистина са изцелявали. Но не се сетих за нещо, с което да мога да те убедя. Не съм срещала човек, който така да игнорира едно от най-сериозните предупреждения на Исус. Затова, а и поради факта, че не дискутирахме нищо особено и не вършехме нищо заедно, не бързах да ти пиша.

Не знам защо си решил, че те отхвърлям заради подозрения, че ще ме сваляш.

Днес се убеждавам, че рано или късно щяхме да прекратим общуването - тонът ти не е братски: "Лора, Лора..."

Моля те да не ми пишеш повече.

Лора

--------------------------------------------------

 

Георги –> Лора 29.03.2011

 

Знаеш ли, стана ми доста смешно като видях, че си ме блокирала в youtube. Толкова си свята, че освен тебе, Юлия и Светльо едва ли има други праведни на земята.Това вече май ти го казах, просто се затвърди. Но даречем, че те разбирам, просто си горда, може би ако знаееше какво да влезнеш под властта на мъж, би се научила на смирение, за това и така се държиш с хората. Или всъщност бъркам, ти си служителката на Бог, Той е твоя пастир... ха ха. Смешното в цялата работа е, че тебе нямаше да те има ако се беше намерил друг подходящ помошник за мъжа. Искам да те питам в крайна сметка можеш ли да насърчиш въобще някой? Имам двама приятели, сираци от малцинството и двамата са глухонеми, да вземем да ги изправим и да се помолим за тях да се оправят, знаеш ли какво ще се случи? НИЩО! Много е лесно зад монитора да сме християни, опа - не, ти ходиш и по домове за сираци. Да, определено си по-свята от мен.

И сега пак ще се почнат едни стихове, едни чудесии в главата ти, за да ме определяш, да ме причисляваш в графите там! Не си прави труда, файда никва, това не зависи от теб :)

Айде, дай Боже да са ти благословени дните от остатъка от живота Ви, света Лора...

Поздрави!

Жоро

 

Only.God.Can.Judge.Me

--------------------------------------------------

 

Лора –> Георги 29.03.2011

 

Да, малко по-късно разбрах, че не съм схванала коментара ти правилно и се извинявам за това. Но явно е била добра превантивна мярка да те блокирам. Нещо ти се говори за брак и секс, но на мен не. Не ми е най-важната тема. Ти за това се заяде и предния път.

Между другото, мога да съм омъжена и пак да изобличавам, интересно тогава за какво ще ме критикуваш. Тогава наистина ще бъда подчинена на мъжа си, но няма да се откажа от истината.

Дали мога въобще да насърча някого? Не мога да насърчавам хората в греха им. Но те насърчавам да растеш в познанието за Бога и в любовта, както и да побеждаваш все повече и все по-лесно греха и изкушенията.

Хайде, и тук те блокирам.

Лора

(блокирах batkoto85@gmail.com)

--------------------------------------------------

 

Георги –> Лора 01.04.2011

 

Просто ме радваш като вземеш да се взимаш на сериозно с интернет технологиите и си мислиш, че като цъкнеш тук и там бутончетата и можеш да изключиш този или онзи :) Пощи много, провайдъри още повече :) Сега да не се притесниш, не те преследвам...

Only God can judge me

--------------------------------------------------

 

Лора –> Георги, 01.04.2011

 

Момче, ти май се вземаш много на сериозно! Аз съм Юлия, майка по плът на Лора и сестра по дух. Гавриш се, хвалиш с плътска, бесовска мъдрост! Не си първия, който го прави. Някои нахални и нагли като тебе си правят нов ВБокс профил, само за да влизат и да продължават да се гаврят с Бога! Защото ти точно това правиш - не обиждаш мене или Лора, а богохулстваш! Озъпти се, защото вредиш на себе си. Как да ти се каже по друг начин, че не си желан? Не помня да сме пожелали първи да общуваме с някого. Винаги някой се натрапва, когато му кажем, че не искаме да общуваме с него. Така че по-добре спри се. Бог да ти е на помощ! Той е съдията, а не ние. Той ще ни защити от тебе, ако реши. Ние няма да се защитаваме, само те молим да спреш да общуваш с нас.

Юлия

--------------------------------------------------

 

Лора –> Георги 01.04.2011

 

"Не те преследвам", казваш, а ме преследваш. Но аз мога всеки път когато си направиш нов имейл, да го блокирам, и то без да чета текста.

Този път даже ядоса майка ми. Ще публикувам кореспонденцията ни в блога си, заедно с името и имейл адресите ти, защото си опасен. Хората трябва да внимават с теб.

Заповявай на форума "Християнство" в dir.bg, на edinni.com и на християнския форум на abv.bg и се присъедини към темите, в които ме псуват. Понеже с мен повече няма да говориш.

Лора

 

Free Web Hosting