Ако разпространявате този материал, молим ви да го правите безплатно, без да го променяте и да посочите източника.
http://christian-books.hit.bg

 

Какво търсим в Библията - Божията мъдрост и учения или "доказателства” за нашите извратени "учения", дело на греховната ни плътска природа?


Писмо от Боян Бонев

Здравей!
Приятно ми е да се запознаем!
Казвам се Боян.
Потърсих думата "съботна почивка" в Google, за да видя как ми излиза в блога и попаднах на вашата статия и на вашия канал във Vbox.
http://biblefriends.net/blog.php??u=2&b=451
Това пък е моят блог.
http://kraya-na-sveta.blogspot.com/p/blog-page_16.html
Тук съм писал за съботната почивка. Бог ми го откри при четене на Библията. Никъде и никъде не съм го срещал като тълкувание от друг човек.
Поздрави, Б. Бонев

---------------------------------------------------------------------

Здравейте. Аз съм Юлия.


"Тук съм писал за съботната почивка. Бог ми го откри при четене на Библията. Никъде и никъде не съм го срещал като тълкувание от друг човек." (Цитат от писмото).

А би трябвало да сте го чували вече, защото сам Исус говори, тълкува и обяснява учението за СЪБОТНАТА почивка.


Цитати от Вашето писание:
"Съботата е ден за ПОКЛОНЕНИЕ на Твореца, на Изкупителя! Онзи, Който всеки час и всяка секунда работи в нас, за да изработи спасителна вяра, сила, воля, убеждение, себевладение и любов с благодатта Си, за да ни направи достойни за Своето Небесно царство... Той е Този, Който заслужава нашата обич, доверие, благодарност и признателност!!!"

"Обръщали ли сте внимание кога си почина Той? Почина си в събота!

Нашият възлюбен Божи Син увисна мъртъв на кръста с думите "Свърши се!" (виж отново края на Евреи 4:3). Бяха ли съвършени делата Му на земята? Бяха. Той изпълни перфектно мисията си.

Божият Син си почиваше в гроба, не можейки да види и да се наслаждава на плода на душата Си.

Това беше най-тежката и мрачна събота не само за Земята, но и за цялата Вселена! Смъртта и грехът разделиха Бог Отец и Неговия Син Исус Христос! Но не завинаги."

Цитирам неща от Вашата статия, която ни препоръчвате на блога си.

Исус не си почиваше в гроба, преди да бъде възкресен за наше спасение. Той умря (беше убит) вместо нас абсолютно невинен, за да изпълни закона вместо нас и да бъдем оправдани (разбира се само тези, които повярват в Него), а не за да си почине в събота!

Исус не почиваше в събота, както и през другите дни на седмицата, дори и преди да умре. Има достатъчно свидетелства и факти, изказани лично от Него и цитирани в Евангелията. Докато за другото, което споменавате - че си е починал в събота в гроба - няма свидетелства. Та Той дори възкръсна на третия ден от смъртта си!!! Не става въпрос само за един ден – съботата. И за каква почивка може да говорим дори като преобраз на бъдещето, щом Вие сам казвате: „Божият Син си ПОЧИВАШЕ в гроба, не можейки да види и да се наслаждава на плода на душата Си. Това беше НАЙ-ТЕЖКАТА И МРАЧНА СЪБОТА не само за ЗЕМЯТА, но и за ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА! Смъртта и грехът разделиха Бог Отец и Неговия Син Исус Христос! “ Нима за Бога в Битие пише, че когато си е починал на седмия ден след сътворението, Му е било тежко, трудно и неприятно???

Ето Ви и цитати от Евангелията – думи, произнесени от Исус:

"По онова време, в една събота, Исус минаваше през посевите; а учениците Му, като огладняха, почнаха да късат класове и да ядат"

"А фарисеите, като видяха това, рекоха Му: Виж Твоите ученици вършат каквото не е позволено да се върши в събота" Матей12:1. „Или не сте ли чели в закона, че в съботен ден свещениците в храма нарушават съботата, и пак не са виновни" Матей 12:5.

"И ето човек с изсъхнала ръка; и, за да обвинят Исуса, попитаха Го казвайки: Позволено ли е човек да изцелява в събота? Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден" Матей 12:10-12.

"Защото Човешкият Син е Господар на съботата" Матей 12:8.

„Или не сте ли чели в закона, че в съботен ден свещениците в храма нарушават съботата, и пак не са виновни. Но казвам ви, че тук има повече от храма. Но ако бяхте знаяли що значи тая дума: "Милост искам а не жертва", не бихте осъдили невинните. Защото Човешкият Син е Господар на съботата. И като замина оттам, дойде в синагогата им. И ето човек с изсъхнала ръка; и, за да обвинят Исуса, попитаха Го казвайки: Позволено ли е човек да изцелява в събота? Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден. Тогава казва на човека: Простри ръката си. И той я простря; и тя стана здрава като другата. А фарисеите, като излязоха, наговориха се против Него, как да ГО ПОГУБЯТ" Матей 12:5-14.

Явно сте адвентист (съботянин) по "вероизповедание" и не търсите Бог да Ви разкрива това, което пише в Библията, а търсите насила да извадите и да преиначите стихове от Библията, за да "докажете" измислени от хора (в случая от "съботяни") доктрини (учения).

Не усещате ли как вършите същото като фарисеите от последния цитиран от мене пасаж от Матей 12:5-14 - ПОГУБВАТЕ ИСУС: " А фарисеите, като излязоха, наговориха се против Него, как да ГО ПОГУБЯТ."

Нека от своя страна Ви насоча към нещо, което Бог ми разкри, докато четях БИБЛИЯТА, а не търсех в нея потвърждение на измислени деноминационни лъжеучения, независимо от имената им - петдесятни, баптистки, методистки, съботянски, мормонски, иеховистки и така нататък.

http://www.vbox7.com/play:6674aeddde&al=2&vid=13480223

http://www.vbox7.com/play:7c14cba11a

или в Блога:

http://penser.bible.over-blog.com/article-93182701.html

http://penser.bible.over-blog.com/article-89708120.html

Ако бяхте прочели и видели това, което отново Ви изпращам като линк, нямаше да се осмелите да "ПОГУБВАТЕ ИСУС" (Матей 12:14) и да богохулствате отново, изпращайки ми линк към Вашата статия!

Бог да Ви благослови!


Нека да добавя още няколко цитата от Библията:

“Моисей ви даде обрязването, (не че е от Моисея, но от бащите); и в събота обрязвате човека. Ако се обрязва човек в събота, за да се не наруши Моисеевия закон, на Мене ли се гневите за гдето изцяло оздравих човек в събота” (Йоан 7:22,23).

“Затова някои от фарисеите казваха: Този човек не е от Бога, защото не пази съботата. А други казваха: Как може грешен човек да върши такива знамения? И възникна раздор по между им” (Йоан 9:16).

“И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата” (Марк 2:27).


Юлия Борисова, септември 2012 година


Free Web Hosting